Ministrul Marius Nica a semnat acordul pentru programul “Educatie, burse, ucenicie si antreprenoriat pentru tineri” 2014 – 2021

tineri.jpeg

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a semnat in 21 noiembrie acordul pentru programul “Educatie, burse, ucenicie si antreprenoriat pentru tineri”, finantat in cadrul Granturilor SEE si norvegiene 2014-2021.

“Acest acord este primul pe care il semnam la nivelul Granturilor SEE si norvegiene 2014-2021, din totalul de 12. Prin semnarea sa, incepem implementarea efectiva a programului, iar un prim apel dedicat studentilor urmeaza a fi lansat in prima parte a lunii decembrie 2017. Felicit echipa Punctului National de Contact si pe cea a Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (operator de program) pentru eforturile depuse, care au facut posibila finalizarea procesului de programare si alaturi de care vom lansa oficial programul, in 5 decembrie. Le doresc mult succes si sa obtina rezultate la fel de bune ca si in perioada de programare 2009-2014!” a declarat ministrul Marius Nica.

Cu o finantare de 14.117.647 euro, din care 12.000.000 grant, programul va contribui la o mai buna mobilitate a studentilor si a personalului din invatamantul superior din Romania, finantand si actiuni dedicate educatiei tertiare si instruirii vocationale a tinerilor.

Informatii suplimentare pot fi gasite pe paginile www.eeagrants.ro, www.eeagrants.org si www.eea4edu.ro.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.