Peste 170 de milioane de lei pentru infrastructura rutiera si educationala din Bacau

bani-716x300.jpg

Adrian Gadea, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), a semnat astazi, 23 noiembrie, la Bacau, 6 contracte de finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), gestionat de MDRAPFE.

Contractele au o valoare totala de peste 170 de milioane de lei si vizeaza modernizarea a 94 km de drumuri judetene, precum si reparatii capitale la cladirea Centrului scolar – C11 din Bacau.

„Contractele pe care le semnam astazi sunt extrem de importante pentru judetul Bacau si pentru judetele limitrofe nu doar ca valoare, ci si ca importanta. Avem nevoie de o infrastructura de transport moderna, sigura si adaptata nevoilor cetatenilor. De asemenea, educatia reprezinta o prioritate a Guvernului, iar proiectul pentru reabilitarea Centrului scolar din municipiu este unul asteptat de catre beneficiari pentru ca nu putem asigura un invatamant de calitate fara cladiri sigure si scoli echipate corespunzator”, a precizat secretarul de stat Adrian Gadea.

In judetul Bacau, prin etapa a II-a din PNDL, sunt alocate peste 800 de milioane de lei in vederea reabilitarii si modernizarii a 172 de obiective de investitii. Pana in prezent, din cele 42 de contracte de finantare aprobate, au fost semnate 25.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.