Peste 30 milioane euro fonduri nermbursabile pentru proiecte de restaurare a patrimoniului cultural din Regiunea Centru

Obiective-reabilitate-2.jpg

Incepand cu data de 25 mai 2016, ora 16.00, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, se pot depune proiecte pentru a solicita fonduri nerambursabile pentru restaurarea si conservarea obiectivelor de patrimoniu istoric national si local de la nivelul Regiunii Centru. Apelul de proiecte pe aceasta prioritate este de tip competitiv si va fi deschis depunerii timp de 6 luni, valoarea unei cereri de finantare putand fi de maxim 5 milioane de euro, exceptie fiind obiectivele de patrimoniu inscrise pe lista UNESCO, unde valoarea maxima a proiectului  poate fi de maxim 10 milioane euro.

Pentru ca un proiect sa fie considerat eligibil, obiectivul restaurat trebuie sa fie redat publicului vizitator dupa realizarea investitiei. Vor avea prioritate la finantare obiectivele de patrimoniu localizate in teritorii conectate la cresterea economica, a caror restaurare va contribui in mod direct la cresterea competitivitatii arealului in care sunt localizate. Lista obiectivelor de patrimoniu pe judete.

Bugetul disponibil la nivelul Regiunii Centru, pentru finantare in cadrul prioritatii 5.1 din cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, este de 33,83 milioane euro. Pe acest apel de proiecte cererile de finantare depuse in primele trei luni ale apelului vor parcurge etapele de verificare preliminara si evaluare tehnica si financiara, urmand a fi contractate direct cele care au obtinut cel putin 70 de puncte si care se incadreaza in alocarea financiara disponibila pentru acest apel. Proiectele care obtin 50 de puncte sau mai putin, vor fi respinse. Valoarea minima a unui proiect este de 100.000 euro, iar co-finantarea care trebuie asigurata de catre solicitant este de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile. Daca prin proiect se vor obtine venituri, solicitantul isi va majora cota de contributie tinand cont de valoarea veniturilor nete estimate.

In cadrul acestei prioritati de investitii se vor finanta proiectele ce vizeaza restaurarea, protectia, conservarea si valorificarea durabila a obiectivelor de patrimoniu UNESCO, ale obiectivelor de patrimoniu cultural national (indiferent de localizare, urban sau rural), precum si ale obiectivelor de patrimoniu cultural local din mediul urban. Complementar, PNDR va finanta obiectivele de patrimoniu cultural local din mediul rural.

Inchiderea depunerii de proiecte: 25.11.2016, ora 12:00.

Mai multe detalii despre linia de finantare pentru proiecte care vizeaza patrimoniul cultural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.