POPAM 2014-2020: Se face selectia partenerilor pentru Comitetul de Monitorizare

parteneri.jpg

barca_pescuitDirectia Generala Pescuit anunta demararea procesului de constituire a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (CM POPAM) 2014 – 2020.

CM POPAM 2014-2020 va fi structura nationala de tip partenerial, fara personalitate juridica, cu rol decizional strategic in procesul de implementare a POPAM 2014 – 2020, care se va reuni pe parcursul intregii perioade de programare pentru a examina implementarea programului si progresele inregistrate in indeplinirea acestuia.

In vederea selectarii unor parteneri reprezentativi si implicati ca membri activ, cu drept de vot ai comitetului, DGP-AMPOP invita organizatiile interesate din rindul partenerilor relevanti din mediul economic, social, universitar si din societatea civila sa isi exprime interesul pentru participarea la reuniunile CM POPAM 2014-2020, prin completarea formularului atasat si transmiterea acestuia atât scanat (cu semnatura si stampila) cat si in format editabil pe adresa:[email protected].

Termenul limita de depunere al candidaturilor este de 22.01.2016, ora 16:30.

Membrii cu drept de vot care reprezinta organizatii din mediul economic, social si din societatea civila reprezinta 40% din totalul membrilor CM POPAM 2014-2020.

In acest sens vor fi selectate 11 entitati in conformitate cu Metodologia privind constituirea Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime 2014-2020.

In cadrul acestui proces DGP-AMPOP va lua in considerare reprezentativitatea echilibrata a domeniilor relevante pentru implementarea programului, expertiza si experienta dovedita prin maximum trei actiuni/proiecte relevante pentru domeniul mentionat, care au fost initiate si implementate in perioada 2007-2013, precum si propunerile formulate pentru rolul in cadrul CM POPAM 2014-2020.

In cazul in care partenerii sociali sau organismele care reprezinta societatea civila fac parte dintr-o organizatie de tip confederativ general/sectorial, nu vor fi luate in considerare formularele de intentie transmise individual de catre membrii acestora.

De asemenea, nu vor fi acceptate solicitari de includere in CM POPAM 2014-2020 a entitatilor pentru care au fost inregistrate si dovedite fraude in ceea ce priveste gestionarea de fonduri publice sau fonduri europene in perioada de programare 2007-2013.

In urma finalizarii procesului de selectie a partenerilor, DGP-AMPOP, va solicita nominalizarea participantilor la Comitetul de Monitorizare in termen de 5 zile lucratoare.

Candidaturile organizatiilor care nu au fost selectate pentru componenta CM POPAM, in functie de relevanta acestora, vor fi avute in vedere la stabilirea membrilor pentru Grupurile tehnice de lucru, care vor fi constituite, dupa caz, in vederea optimizarii implementarii Programului Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime 2014-2020, conform metodologiei publicate pe website-ul MADR.

Documentele necesare:

PROCEDURA-OPERATIONALA-M1-02-functionare-CM.pdf
Ordin-25-din-07.01.2016-aprobare-Procedura-CM.pdf
Ghid-constituire-CM-pt-POPAM-2014-2020.pdf
Circuit-documente-functionare-CM.pdf
Diagrama-de-proces-functionare-CM.pdf
Minuta.pdf
Formular-de-intentie.doc

Sursa: AM PESTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.