Peste 4,3 milioane euro finantare nerambursabila pentru revigorarea Galeriei de arta „Rudolf Schweitzer – Cumpana”

1.jpg

Acest proiect destinat Galeriei de arta “Rudolf Schweitzer – Cumpana” raspunde simultan nevoii de a conserva patrimoniul cultural si cerintei de a-l pune in valoare pentru generatiile urmatoare prin mijloace moderne, a declarat Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

Proiectul semnat astazi la Pitesti are o perioada de implementare de 44 luni si vizeaza impulsionarea dezvoltarii locale prin consolidarea, protejarea si valorificarea patrimoniului cultural gazduit de Galeria de arta „Rudolf Schweitzer – Cumpana”. Investitia presupune restaurarea si conservarea cladirii – monument istoric de categorie A, precum si digitalizarea Galeriei pentru cresterea gradului de expunere.

Consiliul Judetean Arges si Ministerul Culturii si Identitatii Nationale (beneficiarii proiectului) estimeaza ca, dupa finalizarea proiectului, numarul vizitatorilor va depasi 12.000 pe an.

Proiectul are ca beneficiari atat turistii – care vor alege sa viziteze un obiectiv reabilitat si consolidat – cat si locuitorii zonei si ai intregului judet, pentru ca rezultatele sale vor avea impact pozitiv asupra dezvoltarii regiunii.

Proiectul „Restaurarea Galeriei de arta Rudolf Schweitzer – Cumpana – consolidarea, protejarea si valorificarea patrimoniului cultural” este finantat din Programul Operational Regional 2014 – 2020, Axa prioritara 5 – imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, Prioritatea de investitii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.