Peste 500 de tineri romani, castigatorii celei de-a doua runde #DiscoverEU

banner_zen_facebook_01-ecsquare.jpg

551 de tineri cu varsta de 18 ani din Romania au fost selectati pentru a primi permise de calatorie #DiscoverEU. Participantii vor avea posibilitatea de a calatori intre 15 aprilie si 31 octombrie 2019, pe o perioada de pana la 30 de zile. Peste 14.500 de tineri din toata Europa au fost selectati, din cei 80.000 inscrisi.

Cea de-a doua runda a initiativei Comisiei Europene DiscoverEU a atras cereri de la aproape 80 000 de tineri din toate statele membre ale UE pe parcursul unei perioade de doua saptamani care s-a incheiat la 11 decembrie 2018. 14 536 de tineri europeni au fost selectati pe baza criteriilor de atribuire si tinand seama de cota stabilita pentru fiecare stat membru al UE.

Comisarul pentru educatie, cultura, tineret si sport, Tibor Navracsics, a declarat: “Este minunat sa vedem cum tinerii europeni utilizeaza DiscoverEU pentru a-si cunoaste continentul. in total, aproape 180 000 de tineri din intreaga Europa au depus cereri in timpul celor doua runde din 2018; si multumita acestei initiative, am acordat pana acum unui numar de aproximativ 30 000 de tineri sansa de a explora culturile si traditiile Europei si de a se conecta cu alti calatori, precum si cu comunitatile pe care le viziteaza. Modul in care acesti tineri exploreaza Europa prin intermediul unei calatorii personale reprezinta o sursa de inspiratie. DiscoverEU le permite sa isi planifice propriile calatorii, sa isi impartaseasca povestile pe platformele sociale si sa isi faca noi prieteni.”

Castigatorii celei de-a doua runde vor fi contactati acum, astfel incat sa isi poata rezerva calatoriile. Ei vor avea posibilitatea de a calatori, singuri sau in grupuri de maximum cinci persoane, intre 15 aprilie si 31 octombrie 2019 pe o perioada de pana la 30 de zile. Majoritatea acestora vor calatori cu trenul, utilizand moduri de transport alternative in cazuri exceptionale.

Impreuna cu permisul de calatorie, tinerii vor primi orientari inainte de plecare si vor putea intra in contact intre ei pe platformele sociale. Ei vor fi, de asemenea, informati cu privire la posibilitatile speciale de care dispun, de exemplu, reduceri de preturi la biletele de intrare pentru muzee si obiective culturale, precum si participarea la activitati de invatare sau la evenimente de bun venit organizate de localnici in orasele pe care le vor vizita.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.