Una dintre cele mai sarace comune din Romania se va transforma complet, cu ajutorul fondurilor europene

saracie.jpg

Peste 500 de locuitori din comuna Argetoaia, jud. Dolj, vor beneficia de servicii integrate in domeniul educatiei, locuirii, formarii profesionale si serviciilor sociale in cadrul unui proiect in valoare de peste 16 milioane de lei derulat de Fundatia World Vision Romania cu sprijinul a sase parteneri.

Proiectul “FACTIS – Fii actor pentru o comunitate transformata, integrata si sustenabila!” – ID 113890 este co-finatat din Programul Operational Capital Uman 2014-2020, are o durata de 3 ani (iulie 2018 – iulie 2021) si este implementat de Fundatia World Vision Romania impreuna cu Fundatia Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate – SASTIPEN, Habitat for Humanity Romania – organizatie care in prezent a devenit cel mai mare ONG din Romania in domeniul locuirii sociale, Fundatia Policy Center for Roma Minorities (PCRM), Primaria Comunei Argetoaia, scoala Profesionala Constantin Argetoianu si Asociatia Centrul de Analiza si Inovare Economico-Sociala (CAIES). Proiectul isi propune dezvoltarea sustenabila a uneia dintre cele mai sarace comune din Romania prin reducerea numarului de persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala.

Activitatile proiectului au ca beneficiari 180 de copii, care vor primi sprijin pentru cresterea accesului si participarii la educatie, si 375 de adulti, pentru care se va oferi suport pentru acces si mentinere pe piata muncii, dar si masuri de sustinere si promovare a antreprenoriatului in comunitate. Cele 555 de persoane din grupul tinta al proiectului vor benficia de interventii pentru cresterea accesului la servicii medicale de calitate, dar si de imbunatatirea conditiilor de locuit pentru persoanele cele mai vulnerabile – renovarea si repararea locuintelor degradate.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.