Pet Product isi dezvolta afacerile pe sistemul Charisma ERP

animaxPet Product, cea mai mare retea de magazine de pe piata romaneasca de retail si distributie a hranei, produselor si accesoriilor destinate animalelor de companie, si-a trecut intregul business pe sistemul informatic Charisma ERP. Pet Product detine o retea de 23 magazine sub brandul Animax, trei depozite si are o cota de piata de cca 10%, fiind una dintre putinele firme romanesti care au puterea de a concura cu multinationalele.

Decizia schimbarii vechiului sistem informatic cu o platforma software care sa ofere posibilitatea urmaririi corecte a activitatii financiar-contabile, de retail si de distributie, in conditii care sa asigure atat un control eficient al activitatii, cat si ordonarea si optimizarea fluxurilor de operatiuni, a dus la un proces de selectie extrem de competitiv.

Am avut de ales intre a actualiza softul vechi pe platforma SQL sau a cauta o solutie care sa ne ofere din start facilitatile de care avem nevoie. Am ales a doua varianta. Charisma ERP a fost ultima solutie vizionata, moment la care stiam deja ce vrem dar si ce facilitati trebuie sa ofere o solutie ERP adevarata. Ce ne-a convins? La prezentarea Charisma noi incepeam frazele si echipa TotalSoft le termina, a fost chimia aceea necesara unei relatii pe termen lung.” apreciaza dl. Cristian Pop, President and CEO Pet Product.

Implementarea Charisma a insemnat selectarea unor module necesare atat pentru partea de back-office (contabilitate, financiar, achizitii, comert exterior, stocuri, vanzari, mijloace fixe, bugete, business intelligence, managementul flotelor, logistic, managementul depozitelor etc) cat si cea de front-office (retail, automatizarea fortei de vanzari), totul intr-o baza de date comuna, care sa raspunda prompt si cu informatii corecte tuturor solicitarilor.  

Impactul major al implementarii Charismei a fost trecerea la functionarea on-line a tuturor magazinelor si accesarea informatiilor in timp real privind vanzarile, situatia comenzilor sau a stocurilor celor peste 5000 de produse aflate in magazinele Pet Product. De asemenea, automatizarea procesului de aprovizionare atat din depozitele proprii, cat si de la cele ale furnizorilor, prin dezvoltarea unei functionalitati noi care permite realizarea comenzilor on-line, a dus la o scadere semnificativa a timpului de prelucrare si procesare a informatiei.

O componenta considerata “asul din maneca” al sistemului livrat de TotalSoft a fost solutia de business intelligence, Charisma Analyzer. Avantajul acesteia consta, potrivit Presedintelui Pet Product, in usurinta si rapiditatea cu care se pot realiza diverse rapoarte si statistici. Automatizarea raportarilor interne, realizarea unor analize in profunzime si posibilitatea crearii unor clasificari pe diverse criterii (magazinul cu cele mai mari vanzari, produsul cel mai bine vandut, agentul cel mai eficient etc.) a facut ca activitatea de analiza si raportare sa fie mult mai complexa si sa se realizeze intr-un timp mult mai scurt.

Persoana de contact: Suzana Badea

Date de contact: [email protected]; 0744.89.86.20

Despre TotalSoft:

Cu 16 de ani de experienta, TotalSoft este unul dintre liderii industriei IT romanesti in dezvoltarea si furnizarea de solutii si servicii complexe de afaceri. Avand 1500 de clienti in sectorul privat si public din 21 de tari, printre care UK, Germania, Austria, Italia sau Franta, TotalSoft detine o expertiza de necontestat in verticale ca financiar-bancar, distributie, retail, medical, utilitati, constructii, proiectare, productie, servicii sau administratie publica. Compania are sediul principal in Romania si subsidiare in Grecia, Bulgaria, Serbia si Qatar.

TotalSoft este principalul partener Oracle din Romania pentru sistemul Primavera si este cel mai important formator si promotor al profesiei de Project Management la nivel regional, pregatind deja peste 5000 de specialisti certificati international in project management. Compania detine suita proprie de solutii software Charisma Business Suite, din care fac parte sisteme recunoscute cum ar fi Charisma ERP, Charisma HCM sau Charisma Medical Software. Din 2010, TotalSoft a devenit, conform PAC, cel mai important furnizor de solutii ERP din Romania, devansand toti ceilalti jucatori in termeni de valoare licente si servicii asociate licentelor.

TotalSoft este parte a grupului Global Finance, una din cele mai importante firme de investitii private din Europa de Sud-Est cu birouri in Atena, Bucuresti, Sofia si Belgrad. Global Finance administreaza fonduri de peste 850 milioane euro, obtinute in urma administrarii de fonduri de investitii private si imobiliare, si a realizat peste 70 de investitii de la infiitarea sa in 1991.

Pentru mai multe informatii accesati www.totalsoft.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.