Petrescu, despre programul Start-Up Nation: O contributie esentiala la emanciparea ecosistemului de business

Start-up-Nation-Romania-01.png

Programul “Start-Up Nation – Romania” este o contributie esentiala la emanciparea ecosistemului de business din Romania, acesta incurajand oamenii sa devina antreprenori, a declarat, marti, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu.

“Este si un life style option. Asa il vad. Este optiunea de a deveni antreprenor. Este un risc intr-un fel? Este. Este un risc pentru cel ce se lanseaza in business? Este. Dumneavoastra, ca antreprenor, aveti riscul langa dumneavoastra tot timpul. Ei bine, si Guvernul Romaniei vine in acest caz si isi asuma riscuri. Cred ca este o contributie esentiala la emanciparea ecosistemului de business din Romania. incurajam oamenii sa devina antreprenori”, a spus Alexandru Petrescu, la forumul privind Programul “Start-Up Nation — Romania”.

Potrivit acestuia, desi au fost multe programe de incurajare a businessului aflat in faza incipienta, la nivel de start-up, acestea nu au trecut dincolo de proximitatea institutiei sau de o serie de asociatii sectoriale de activitate si ”nu au atins omul de pe strada”.

Petrescu sustine ca arhitectura programului va fi elaborata sub cuvantul cheie “simplu”, iar in momentul in care cineva “isi arunca ochii” pe grila de eligibilitate sa poata intelege daca are sanse de calificare sau nu.

De asemenea, plaja celor carora se adreseaza acest program este una extinsa, de la IT la cei care identifica o bresa de afaceri in comunitatea de afaceri in care traiesc.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.