Planul Juncker: 15 milioane de euro pentru modernizarea si extinderea unor institutii de asistenta medicala din Romania

download.jpg

Planul Juncker ofera garantiile necesare unui acord de imprumut al Bancii Europene de Investitii (BEI), in valoare de 15 milioane de euro, cu reteaua privata de asistenta medicala “Regina Maria” din Romania.

Acordul va permite acesteia din urma sa isi modernizeze si extinda reteaua de unitati ambulatorii si spitalicesti din Bucuresti si din tara, prin construirea a 2 spitale si 15 dispensare. Pe langa cresterea capacitatii si a calitatii asistentei medicale, se estimeaza ca proiectul va crea aproximativ 2.000 de locuri de munca.

Sprijinul furnizat prin intermediul Fondului european pentru investitii strategice (FEIS) a facut posibila inchierea acestui acord. FEIS este pilonul central al Planului de investitii pentru Europa al Comisiei Europene, asa-numitul Plan Juncker.

Comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu, a declarat: “Banca Europeana de Investitii joaca un rol major in promovarea cresterii economice in Romania. Cu sprijinul Planului Juncker al Comisiei Europene, ea poate sa realizeze insa mult mai multe. Acordul este o dovada a angajamentului deosebit de puternic al UE catre sprijinirea modernizarii infrastructurii sociale esentiale.”

Sursa: europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.