Plata SAPS in avans

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) autorizează la plată, începând cu data de 16 octombrie 2010, avansul către fermierii care au depus cereri de plată în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă – SAPS 2010.

De acest avans beneficiază fermierii la care controalele (administrative sau pe teren) s-au finalizat şi îndeplinesc cumulativ condiţiile impuse de regulamentele europene şi legislaţia românească.

Conform prevederilor regulamentelor comunitare, plata pe suprafaţă se poate acorda începând cu data de 1 decembrie, însă pentru acest an, conform Deciziei Comisiei Europene, plata se poate autoriza începând cu 16 octombrie. Pentru anul 2010, cuantumul alocat plăţilor directe unice pe suprafaţă este de 80,36 euro/ha, avansul fiind de 37,85 euro/ha, reprezentând 46% din suma aprobată a se acorda beneficiarilor schemei de plată unică pe suprafaţă finanţată din FEGA.

Plăţile sunt efectuate în lei, la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană (BCE) pentru ziua anterioară datei de 1 octombrie a anului pentru care este acordat sprijinul. Pentru data de 30 septembrie 2010, BCE a stabilit un curs de 4,2718 lei.

În cadrul campaniei SAPS 2010, România beneficiază de o  alocaţie financiară de 700.244.000 euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

4 thoughts on “Plata SAPS in avans”

 1. admin spune:

  Luați legătura cu colegii de la Centrul Local unde ați depus cererea.

 2. Tătaru Iancu Adrian spune:

  Am pamant de mai multi ani,dar anul trecut am primit pentru prima data subventii,asta pentru ca eram de parere ca ma pot descurca si singur fara ajutorul cuiva si nu mai facuse-m pana atunci cerere de ajutor , dar nu stim ce ne rezerva viitorul si treburile nu au mai mers precum vroiam. Ajungem
  in final sa vedem ca traim asa de greu incat depindem de aceste ajutoare pentru lucrari agricole. am mare nevoie de acesti bani cu alte cuvinte sunt pe zero cu finantele,mi-e rusine sa mai intreb casiera bancii daca mi-a intrat ceva in cont . Deci prin ce metode as mai putea fi informat in legatura cu data ridicarii subventiei?.

 3. admin spune:

  După cum se arată și în comunicat, pentru ca un fermier să beneficieze de acest avans este necesar ca în cazul dosarului său să fie finalizate toate controalele și să fie îndeplinite și condițiile impuse de lege. Sunteți în eroare atunci când afirmați că aceste fonduri se acordă pe bază de ”pile”.

 4. craciun flory orlando spune:

  cred ca ,pentru a acumula fonduri terbuie sa ai ceva ;pile;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.