Plati anticipate de pana la 80% pentru lucrarile in infrastructura derulate cu fonduri europene

santier.jpg

santierAntreprenorii care implementeaza proiecte in cadrul Programului Operational Regional, Programului Operational Sectorial Mediu si Programului Operational Sectorial Transport isi vor putea incasa mai repede banii pentru materialele si echipamentele livrate pe santier.

Ordinul prin care este adoptata Instructiunea care faciliteaza efectuarea acestor plati a fost publicat in Monitorul Oficial marti, 19 noiembrie 2013.

“Aceasta noua reglementare va accelera puternic ritmul de implementare a proiectelor de infrastructura deoarece antreprenorii proiectelor de infrastructura vor incasa mult mai repede banii pentru materialele si echipamentele livrate, iar astfel vor putea finanta noi achizitii destinate implementarii proiectelor europene. Aceasta noua reglementare, care optimizeaza fluxurile financiare dintre antreprenori si beneficiari, va avea impact direct asupra gradului de absorbtie a fondurilor europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Sumele platite antreprenorilor vor acoperi 80% din valoarea materialelor si echipamentelor livrate de acestia, urmand ca diferenta de 20% sa fie achitata dupa receptia lucrarilor sau sectorului de lucrari in care au fost utilizate bunurile livrate.

Pana in prezent, beneficiarii puteau achita materialele si echipamentele receptionate pe santier doar dupa ce acestea erau utilizate, respectiv montate in cadrul lucrarilor executate.

Document anexat:

Ordin pentru aprobarea Instructiunii privind plata echipamentelor si/sau a materialelor livrate si receptionate de catre beneficiar (PDF)

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.