Platile pentru POSDRU ar putea fi reluate dupa auditul din luna noiembrie

euro.jpg

Autoritatea de Manegement pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) a organizat marti, 30 octombrie, la Sinaia, Conferinta anuala “POSDRU – Principalul instrument pentru formare, ocupare si incluziune sociala din Romania” – 2012.

Obiectivele principale ale conferintei au fost comunicarea rezultatelor atinse in implementarea POSDRU, precum si realizarea unei analize a provocarilor majore carora Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane trebuie sa le faca fata in viitor.

Prezenti la conferinta anuala organizata de catre AMPOSDRU, Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mariana Campeanu, impreuna cu reprezentantii Comisiei Europene Peter Stub JORGENSEN, Director DG Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune, si Philippe HATT, sef unitate pentru Romania, DG Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune au abordat teme precum: reluarea platilor prin POSDRU, situatia proiectelor POSDRU aflate in implementare si a cererilor de rambursare.

In luna noiembrie va avea loc un audit si speram ca rezultatele acestuia sa fie pozitive si sa ne permita reluarea platilor. Pentru ca platile sa fie reluate, este necesara transmiterea unei cereri de plata din partea Romaniei, pe care inca nu am primit-o“, a declarat Peter Stub Jorgensen, adaugand ca cererile de plata trebuie sa contina si corectii financiare. “Aceste corectii financiare nu inseamna ca Romania va pierde bani. Fondurile vor ramane aceleasi“, a precizat oficialul european.

La randul sau, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat: “Dupa ce vom primi punctul de vedere in urma auditului CE din noiembrie, in masura in care acesta va fi pozitiv, in sensul ca respectam toate metodologiile, imediat vom transmite toate aceste cereri catre Comisia Europeana. Noi trebuie sa avem garantia ca lucram bine. Imediat dupa aceasta comisie vom putea transmite cererile de rambursari catre CE. Ei asteapta de la noi aceste cereri pana in 21 decembrie“.

In ceea ce priveste stadiul platilor catre beneficiari, Cristian Ababei, Directorul General al AMPOSDRU a precizat: “Am finalizat platile aferente cererilor de rambursare verificate, care au avut bun de plata pana la 31 iulie 2012 si speram ca, in 2-3 saptamani, sa le putem plati pe cele care au primit bun de plata pana la 20 septembrie“. “Avem asigurati 100% banii pentru cota de finantare din bugetul de stat si pentru plata TVA“, a adaugat acesta.

Conferinta anuala “POSDRU – Principalul instrument pentru formare, ocupare si incluziune sociala din Romania” – 2012 s-a adresat beneficiarilor POSDRU, reprezentantilor Parteneriatelor pentru Ocupare si Incluziune Sociala si Secretariatelor tehnice ale acestora, precum si altor actori interesati.

Obiectivul general al POSDRU este dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii, prin corelarea educatiei si invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii si asigurarea de oportunitati sporite pentru participarea viitoare pe o piata a muncii moderna, flexibila si inclusiva a 1.650.000 de persoane.

Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la: tel. +40 21 315 02 14 sau pe adresa de e-mail [email protected].

Sursa: AM POSDRU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.