PNDR 2014-2020: 3 noi submasuri de finantare sunt active incepand de azi

rural-agricultura.jpg

PNDR-masuri-finantareVesti foarte bune pentru autoritatile locale, asociatiile, ONG-urile care vor sa acceseze fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea de proiecte in mediul rural: astazi au fost lansate inca 3 submasuri de finantare prin noul PNDR – Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

Cele 3 submasuri de finantare sunt urmatoarele:

 • Submasura 4.3Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea
  sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice
 • Submasura 7.2Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica
 • Submasura 7.6Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural

Prin submasura 4.3 se acorda fonduri europene nerambursabile pentru:

 1. Infrastructura de acces agricola – prin proiectele depuse vor fi finantate investitii in constructia, extinderea si/sau modernizarea drumurilor de acces agricole catre ferme (cai de acces din afara exploatatiilor agricole).

Beneficiari eligibili:
• Unitati administrativ teritoriale si/sau asociatii ale acestora, constituite conform legislatiei nationale in vigoare.

2. Infrastructura de acces silvica – prin proiectele depuse vor fi finantate investitii in modernizarea si infiintarea de drumuri pentru accesibilizarea padurilor.

Beneficiari eligibili:
• Persoane juridice de drept privat/alte forme de organizare, proprietari de padure si/sau asociatiile acestora, constituite conform legislatiei in vigoare;
• Unitati administrativ teritoriale si/sau asociatii ale acestora, proprietari de padure, constituite conform legislatiei in vigoare
• Administratorul fondului forestier proprietate publica a statului, constituit conform legislatiei in vigoare.

Prin submasura 7.2 se acorda fonduri nerambursabile pentru investitiile de infiintare, extindere si imbunatatire a infrastructurii rutiere locale din zonele rurale, investitii de infiintare, extindere si imbunatatire a infrastructurii de apa / apa uzata in localitatile rurale din aglomerarile umane intre 2.000 – 10 000 l.e., investitii in infrastructura educationala si sociala.

Pot depune proiecte:

 • Comunele si asociatiile acestora, conform legislatiei nationale in vigoare.
 • ONG-uri-pentru investitii in infrastructura educationala (gradinite) si sociala (crese si infrastructura tip after-school).

Prin submasura 7.6 se acorda bani europeni nerambursabili pentru sprijinirea conservarii patrimoniului local si a traditiilor are drept scop stimularea activitatilor de turism rural, precum si mentinerea traditiilor si a mostenirii spirituale contribuind astfel la atractivitatea zonelor rurale.

Pot depune proiecte:

 • Comunele, conform legislatiei nationale in vigoare
 • ONG-uri, conform legislatiei nationale in vigoare
 • Unitati de cult, conform legislatiei in vigoare
 • Persoane fizice autorizate / societati comerciale care detin in administrare obiective de patrimoniu cultural de utilitate publica, de clasa B.

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a declarat: “Este un moment important pentru ceea ce inseamna mediul rural, in primul rand pentru autoritatile publice locale. Este ziua in care PNDR 2014-2020 pune la bataie o suma de peste 660 de milioane de euro pentru infrastructura din mediul rural, fie că vorbim de infrastructura rutiera, fie ca vorbim de aductiuni de apa si apa uzata, fie ca vorbim de investitii de care avem nevoie in domeniul social, educational sau al patrimoniului cultural“.

Proiectele se depun pana la data de 18 decembrie 2015. Modalitatea de depunere a proiectelor de investitii este cea online.

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.