PNDR 2014-2020 – 4.3: Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice

irigatii-agricultura.jpg

Reprezentantii MADR au publicat ghidul solicitantului pentru sub-masura 4.3 Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice“, aferenta noului PNDR 2014-2020.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 18.12.2015
Buget: 218/50/68 mil euro

Prin aceasta sub-masura se acorda fonduri europene nerambursabile pentru:

  • Infrastructura de irigatii
  • Infrastructura de acces agricola
  • Infrastructura de acces silvica

Infrastructura de irigatii

irigariSprijinul acordat prin aceasta sub-masura pentru investitii in modernizarea infrastructurii secundare de irigatii va avea un efect pozitiv prin promovarea tehnologiilor noi, economisirea apei in agricultura si scaderea costurilor determinate de consumul apei.

Prin proiectele depuse vor fi finantate investitii in modernizarea infrastructurii secundare de irigatii, cladirilor aferente statiilor de pompare si/sau racordarea la utilitati, inclusiv constructia/modernizarea bazinelor de colectare si stocare a apei de irigat.

Beneficiari eligibili:
• Organizatii/ Federatii Organizatiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii, constituite din proprietari /utilizatori de terenuri agricole conform legislatiei in vigoare.

Cheltuieli eligibile pentru sprijinul FEADR sunt limitate la modernizarea infrastructurii secundare de irigatii, cladirilor aferente statiilor de pompare si/sau racordarea la utilitati, sisteme de contorizare a apei, inclusiv constructia/modernizarea bazinelor de colectare si stocare a apei de irigat.

Bugetul total alocat sesiunii este de 218.000.000 euro.

Rata sprijinului public nerambursabil va fi de 100% din totalul cheltuielilor eligibile, si nu va depasi:
•1.000.000 Euro/proiect pentru sistemele de irigatii aferente statiilor de punere sub presiune (SPP);
•1.500.000 Euro/proiect pentru amenajarea sistemelor de irigatii aferente statiilor de pompare si repompare (SPA, SRP).

Infrastructura de acces agricola

pndr-infrastructuraPrin proiectele depuse vor fi finantate investitii in constructia, extinderea si/sau modernizarea drumurilor de acces agricole catre ferme (cai de acces din afara exploatatiilor agricole).

Beneficiari eligibili:
• Unitati administrativ teritoriale si/sau asociatii ale acestora, constituite conform legislatiei nationale in vigoare.

Cheltuielile eligibile pentru sprijinul FEADR sunt limitate la cheltuieli pentru constructia, extinderea si/sau modernizarea drumurilor de acces agricole catre ferme (cai de acces din afara exploatatiilor agricole).

Cheltuielile privind costurile generale ale proiectului sunt cheltuieli pentru consultanta, proiectare, monitorizare si management, inclusiv onorariile pentru consiliere privind durabilitatea economica si de mediu, taxele pentru eliberarea certificatelor, potrivit art. 45 din Regulamentul (UE) nr.1305/2013, precum si cele privind obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare implementarii proiectelor, prevazute in legislatia nationala.

Bugetul total alocat sesiunii este de 68.000.000 euro.

Rata sprijinului public nerambursabil va fi de 100% din totalul cheltuielilor eligibile, si nu va depasi 1.000.000 Euro/proiect pentru drumurile agricole de acces.

Infrastructura de acces silvica

paduriSprijinul acordat prin investitii in infrastructura de acces forestiera va avea un efect pozitiv prin imbunatatirea conditiilor pentru executarea lucrarilor silvoculturale, prevenirea si stingerea incendiilor si pentru exploatarea padurilor in conditii ecologice si de rentabilitate.

Prin proiectele depuse vor fi finantate investitii in modernizarea si infiintarea de drumuri pentru accesibilizarea padurilor.

Beneficiari eligibili:
• Persoane juridice de drept privat/alte forme de organizare, proprietari de padure si/sau asociatiile acestora, constituite conform legislatiei in vigoare;
• Unitati administrativ teritoriale si/sau asociatii ale acestora, proprietari de padure, constituite conform legislatiei in vigoare
• Administratorul fondului forestier proprietate publica a statului, constituit conform legislatiei in vigoare.

Cheltuieli eligibile pentru sprijinul FEADR sunt limitate la cheltuieli pentru constructia, extinderea si/sau modernizarea drumurilor forestiere.

Cheltuielile privind costurile generale ale proiectului sunt cheltuieli pentru consultanta, proiectare, monitorizare si management, inclusiv onorariile pentru consiliere privind durabilitatea economica si de mediu, taxele pentru eliberarea certificatelor, potrivit art.45 din Regulamentul (UE) nr.1305/2013, precum si cele privind obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare implementarii proiectelor, prevazute in legislatia nationala.

Bugetul total alocat sesiunii este de 50.000.000 euro.

Rata sprijinului public nerambursabil va fi de 100% din totalul cheltuielilor eligibile, si nu va depasi 1.500.000 Euro/proiect pentru amenajarea drumurilor forestiere.

Termenul-limita de depunere este 18 decembrie 2015, orele 16.00.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul solicitantului – irigatii

Ghidul solicitantului – infrastructura agricola

Ghidul solicitantului – infrastructura silvica

Website-ul programului

Sursa: AFIR
Finantator: Uniunea Europeana/Guvernul Romaniei

[caseta-final-fise]

12 thoughts on “PNDR 2014-2020 – 4.3: Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice”

  1. Maria spune:

    Un sprijin de care Romania are foarte mare nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.