PNDR: Modificari la Ghidul solicitantului pe Masura 141 si 142

ghid-indicatori.jpg

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala Dezvoltare Rurala – Autoritatea de Management pentru PNDR va informeaza ca a procedat la actualizarea Ghidului solicitantului pentru Masura 141 “Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta”, respectiv a Manualului de procedura pentru evaluarea si selectarea cererilor de finantare pentru masurile 141 “Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta” si 142 “Infiintarea grupurilor de producatori”.

Actualizarea consta in completarea prevederilor Cap. 4 INFORMATII UTILE PENTRU ACCESAREA FONDURILOR NERAMBURSABILE subcapitolul 4.1. Documentele necesare intocmirii Cererii de finantare, respectiv:

4. Document care atesta comercializarea unei parti din productie, eliberat conform legislatiei nationale in vigoare, dupa caz dupa cum urmeaza:

a) Cantitatile valorificate de persoanele fizice sunt cantitatile comercializate si ustificate, dupa caz, prin:

 • certificat de producator insotit de declaratie pe propria raspundere de comercializare a unei parti din productie;
 • certificatul de producator, care va fi insotit de adeverinta eliberata de entitatea care a achizitionat produsul/produsele si de borderoul de achizitii;
 • cota de lapte care va fi insotita de adeverinta eliberata de entitatea care a achizitionat produsul/produsele lactate si de borderoul de achizitii;
 • copie dupa Carnetul de viticultor, care va fi insotit de adeverinta eliberata de entitatea care a achizitionat produsul/produsele si de borderoul de achizitii;
 • adeverinta eliberata de grupul de producatori/alte forme asociative pentru membrii/nemembrii acestora din care sa rezulte cantitatea comercializata care va fi insotita de borderoul de achizitii;
 • pentru demonstrarea comercializarii animalelor in viu adeverinta eliberata de entitatea juridica care a achizitionat animale va fi insotita de formularul de miscare, eliberat de medicul veterinar de circumscriptie.

Atentie!
Cantitatile valorificate, in anul 0, din Planul de afaceri pot fi, dupa caz, cele din:

 • declaratia pe propria raspundere de comercializare a unei parti din productie (produse comercializate incepand cu 01.07.2011) ce insoteste certificatul de producator (vezi anexa 9 la ghid).

Aceasta actualizare este la pag. 23 din ghid si in documentele procedurale.

Documente actualizate

5 thoughts on “PNDR: Modificari la Ghidul solicitantului pe Masura 141 si 142”

 1. Emanuel spune:

  ma numesc manu. as dori sa accesez masura 141 pentru o livada. care sunt pasii? astept un raspuns!

 2. ioan anderca spune:

  as dori sa accesez masura 141 sa infiintez o ferma de albine? care sant pasii care trebuie facuti multumesc

 3. truta taiana spune:

  Ma numesc truta tatiana as dori sa accesesez masura 141 pentru a infiinta o ferma mixta prepelite,gaini si porci,se poate?si care sunt conditiile?am 32 ani,multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.