Infiintarea grupurilor de producatori – Masura 142

tractorist.jpg
Sprijin pentru incurajarea infiintarii grupurilor de producatori din sectorul agricol si silvic
Masura 142 “Infiintarea grupurilor de producatori”
Obiectivele programului

Obiectiv general cresterea competitivitatii sectoarelor primare agricol si silvic, prin dezvoltarea echilibrata a relatiilor dintre producatori si sectoarele de procesare si comercializare, precum si adaptarea productiei din punct de vedere calitativ si cantitativ la cerintele consumatorilor.

Obiectivul specific al masurii este incurajarea infiintarii grupurilor de producatori din sectorul agricol si silvic in vederea obtinerii de produse de calitate care indeplinesc standardele comunitare, prin aplicarea unor tehnologii de productie unitare si sprijinirea accesului la piata a propriilor membri.

Solicitanti eligibili

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Masura 142 sunt grupurile de producatori recunoscute oficial incepand cu data de 1 ianuarie 2007 pana la 31 decembrie 2013, conform prevederilor legislatiei in vigoare.

Categoriile de solicitanti care pot primi finantare nerambursabila, recunoscuti ca si grup de producatori conform legislatiei nationale in vigoare, sunt:
– Societati comerciale, conform Legii nr. 31/1990 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
– Societati agricole si alte forme de asociere in agricultura, conform Legii nr. 36/1991 cu modificarile si completarile ulterioare;
– Asociatii conform Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 246/2005;
– Cooperative agricole, conform Legii cooperatiei agricole nr. 566/2004;
– Orice alta forma juridica de asociere, conform legislatiei in vigoare.

Conditii de finantare
Contributia publica aferenta Masurii 142, este de 138.855.905 Euro din care:
– 20%, contributia Guvernului Romaniei;
– 80%, contributia Uniunii Europene.Prin Masura 142 se acorda sprijin public nerambursabil de 100%, conform anexei Regulamentului (CE) nr. 1698/2005. Suma acordata prin aceasta masura se calculeaza anual in functie de valoarea productiei anuale comercializate de catre grupul de producatori recunoscut.
Termene limita

Cerere de proiecte cu depunere continua, pana la epuizarea bugetului.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

Website-ul programului
Actualizare Ghid-13.06

16 thoughts on “Infiintarea grupurilor de producatori – Masura 142”

 1. Mirela spune:

  Buna ziua,as dori o informatie,pentru o plantatie de duzi,si viermi de matase inca sunt fonduri?Unde as putea sa ma informez?

 2. Dan spune:

  Buna ziua, as vrea sa infiintez o plantatie de nuci in 2014.As vrea sa stiu daca sunt fonduri si cum as putea sa le accesez.Va multumesc!

 3. Marinela spune:

  VREAU SA INFIINTEZ O PLANTATIE DE COACAZ ROSU(MERISOARE) EXISTA FINANTARI PENTRU ASA CEVA?UNDE TREBUIE SA MA INFORMEZ? MULTUMESC

 4. Ioana spune:

  Buna seara, as dori sa accesez masura 142(infiintarea grupurilor de producatori) impreuna cu familia avem o asociatie a crescatorilor de animale, mai exact bovine ( Asociatia Crescatorilor de Animale Podu Oltului). Asociatia am infiintat-o in urma cu 2 ani si am reusit sa utilaje agricole si pasunea pentru animale toate luate pe un termen de 10 ani incepand de anul trecut. Ceea ce dorim noi este sa ne extindem asociatia cumparand vaci de rasa pentru carne. Vreau sa stiu exact ce trebuie sa fac. Am mai completat acel formular la care trimiteti pe toti cei care au intrebari, dar nu m-au lamurit deloc cei care m-au sunat, doar mi-au oferit optiuni de firme care m-ar ajuta cu proiectul. Astept cu nerabdare raspunsul pe adresa de e-mail.

 5. ALEX spune:

  buna ziua; doresc sa infiintez o plantatie de nuci; as dori sa stiu daca anul acesta se mai poate depune dosarul si daca se mai pot accesa fonduri; va multumesc

 6. bitu88 spune:

  buna ziua,as dori sa obtin fonduri pentru inceperea unei afaceri cu prepelite,daca sunteti amabili unde si cui ar trebui sa ma adresez mai intai de toate?se mai pot obtine fonduri?Multumesc!!!

 7. apreutesei mihai spune:

  as dori sa stiu cui ma pot adresa pt masura141si142

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Va recomand sa depuneti o cerere de finantare aici: http://cerere.finantare.ro/ si veti fi contactat in cel mai scurt timp de un consultant specializat in scrierea proiectelor cu finantare pe mediul rural.

   Mult succes!

   1. ELENA spune:

    Am accesat link-ul pentru a completa cererea de finantare, numai ca acolo trebuie sa completez datele firmei si eu nu am firma. Vreau sa accesez fonduri europene pentru masura 121 si termenul este pana la 01.03.2013. Din aceasta data nu se mai dau fonduri pentru masura 121?

   2. Finantare.ro spune:

    Buna ziua,

    Multumim frumos pentru sesizarea facuta.

    E posibil ca masura sa mai fie relansata, insa nu stim exact cand si cum, pentru ca Autoritatea de Management nu a publicat calendarul pe 2013. Cum aflam date suplimentare, vom publica si pe site-ul nostru.

    Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.