PNDR: Nota de clarificare privind punctarea criteriului P3 in cadrul proiectelor depuse pe sM4.1

pndr-ghid-nereguli.jpg

In procesul de evaluare a proiectelor depuse pe sM4.1, cererile de finantare vor fi scorate la criteriul P3 in cazul realizarii lantului integrat prin membrii OIPA sau membrii cooperativei/grupului de producatori sau prin intermediul cooperativei/grupului de producatori, numai in situatia in care peste 50% (exprimat in unitati fizice privind exprimarea productiei agricole) din totalul culturii/culturilor pentru care s-a primit punctaj la P2, este procesata și comercializata pe lant.

In cazul in care la P2 s-au primit 17 puncte, respectiv, a fost punctata grupa de Cerealeproductie, iar planul de cultura este format din grau, orz, ovaz și legume conditia de punctare la P3 va viza procesarea și comercializarea a peste 50% din totalul productiei de cereale (grau+orz+ovaz). in cazul in care la P2 s-au primit 20 puncte, indiferent de cultura dominanta din punct de vedere al dimensiunii economice, nu se va putea acorda punctaj la P3, avand in vedere ca semintele/materialul saditor nu se pot procesa. In cazul in care cultura dominanta din punct de vedere a dimensiunii economice nu se regasește in sectoarele prioritare (nu este scorat principiul P2), de ex. legume in camp, punctarea la P3 va fi conditionata de procesarea și comercializarea a peste 50% din productia de
legume.

In cazul conditionarii/procesarii de catre solicitant in cadrul fermei, cerintele de mai sus privind punctarea criteriului P3 nu se aplica. in schimb se impune ca investiţia in componenta de conditionare/prelucrare şi comercializare (daca este cazul) la nivelul exploatatiei agricole sa reprezinte minimum 10% din valoarea eligibila a proiectului.

Sursa: ADRVEST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.