PNDR: S-au epuizat fondurile pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale

rural-agricultura.jpg

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca fondurile nerambursabile alocate prin submasura 6.2 pentru investitii in activitati neagricole, aferente sesiunii anuale 2016, respectiv 73 de milioane de euro, au fost epuizate ca urmare a solicitarilor de finantare primite on-line prin portalul AFIR.

De la deschiderea sesiunii in data de 28 iulie 2016 pentru submasura (sM) 6.2 „Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale”, au fost depuse pentru finantare prin aceasta submasura 2.396 proiecte de investitii in activitati neagricole, in valoare de 146,04 milioane de euro.

Precizam ca AFIR a primit solicitari de finantare in limita plafonului de depunere a proiectelor, care a fost de 200% fata de suma alocata pe sesiune, respectiv 146 de milioane de euro.

Astfel, dupa evaluarea de catre expertii AFIR a tuturor proiectelor depuse, vor fi selectate pentru finantare in limita alocarii disponibile pentru sM 6.2 in 2016 (73 milioane de euro) in functie de punctajul obtinut la criteriile de selectie de catre fiecare proiect in parte, in ordine descrescatoare. In cazul proiectelor cu același punctaj, aceeași valoare a sprijinului și aceeași prioritate, departajarea acestora se va face in ordinea descrescatoare a procentului propus in Planul de afaceri pentru productia comercializata/ serviciile prestate.

Sursa: AFIR

0 thoughts on “PNDR: S-au epuizat fondurile pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale”

  1. Anonim spune:

    Din statistica reiese ca minim jumatate sunt pentru sumele de 70000 euro care implica constructii etc pentru turism, oare e rezonabil ca toti au documentatie perfecta in asa scurt termen? sau apare un caz asemenator ca anul trecut cu dosare taiate la greu? Oare se mai deschide linia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.