Fostul spital I.C. Bratianu din Buzau va fi reabilitat cu fonduri europene si transformat in centru muzeal

bratianu.jpg

Consiliul Judetean Buzau a obtinut finantare pentru reabilitarea fostului spital I.C.Bratianu din Buzau si transformarea acestuia intr-un centru muzeal prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020. Valoarea proiectului este de de peste 17,7 de milioane de lei, din care aproape 15 milioane de lei reprezinta suma nerambursabila, provenita din fonduri europene, a anuntat presedintele CJ Buzau, Petre Emanoil Neagu.

Potrivit sursei citate, finantarea a fost obtinuta de autoritati in cadrul Axei prioritare 5, privind imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea patrimoniului cultural, tinand cont de faptul ca respectivul imobil este cladire de patrimoniu.

La randul sau, managerul de proiect Liviu Ciolan, director economic in cadrul Consiliului Judetean, a declarat ca “la acest moment, documentatia se afla la Agentia Nationala pentru Achizitii Publice, pentru aprobare, urmand sa fie demarate procedurile de licitatie pentru desemnarea firmei care va efectua lucrarile, dupa care se va trece la reabilitarea efectiva a imobilului care urmeaza sa fie transformat in Centru muzeal”.

Imobilul va fi transformat intr-o unitate de cultura, care va functiona ca sectie exterioara a Muzeului Judetean Buzau. Noul obiectiv va dispune de sali care vor putea gazdui expozitii si alte activitati culturale de care vor beneficia atat locuitorii judetului, cat si vizitatorii aflati in tranzit, iar in curtea interioara se doreste amenajarea unui parc.

Spitalul I. C. Bratianu din Buzau a luat fiinta in anul 1872 si a functionat pana in anul 2000, cand a intrat in conservare.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.