POAD: A fost aprobat Ghidul Solicitantului – Acordarea de ajutoare alimentare si produse de igiena pentru persoanele defavorizate

por-ghid-finantare.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (AM POAD), din cadrul MDRAPFE, anunta aprobarea prin Ordinul de ministru nr. 6362/09.10.2017 a Ghidului Solicitantului POAD „Acordarea de ajutoare alimentare si produse de igiena in cadrul POAD 2017/2018”, pentru doua proiecte in valoare de 59 milioane de euro prin care vor fi acordate alimente de baza si produse de igiena persoanelor defavorizate de pe intreg teritoriul tarii.

Obiectivul vizat este cresterea calitatii vietii prin intensificarea spijinului de care beneficiaza persoanele dezavantajate.

Solicitantul eligibil este Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, prin unitatea specializata Serviciul Implementare POAD care va gestiona proiectul la nivel national, in parteneriat cu Institutiile Prefectului si unitatile administrativ teritoriale din toate judetele tarii.

Prin POAD se va finanta achizitionarea de alimente de baza (faina, ulei, orez, carne la conserva etc.) si produse de igiena (detergent, pasta de dinti, sapun etc.) atat de necesare persoanelor care traiesc sub pragul saraciei si care nu isi pot permite un standard de viata decent.

Pentru anul 2017/2018, masura beneficiaza de o alocare de 59 de milioane euro, din care 50 de milioane de euro pentru ajutoare alimentare si 9 milioane de euro pentru produse de igiena. Din totalul alocarii, 85% reprezinta sprijinul Uniunii Europene prin Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane (FEAD), iar 15% reprezinta contributia nationala.

Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 are o alocare totala de peste 518 milioane de euro si are in vedere reducerea saraciei extreme prin distribuirea de alimente de baza (sub forma de pachete alimentare si mancare preparata), de materialele scolare pentru copii, trusouri pentru nou-nascuti, articole de imbracaminte si incaltaminte si produse de igiena catre persoanele cele mai defavorizate.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.