POC 2014-2020, Actiunea 1.1.4 – Atragerea de personal cu competente avansate din strainatate

it-specialists.jpg

POC 2014-2020: AP 1, Actiunea 1.1.4. Atragerea de personal cu competente avansate din strainatate pentru consolidarea capacitatii de CD

In cazul acestei actiuni exista un singur tip de proiect, care urmareste crearea de nuclee de competenta stiintifica si/sau tehnologica de inalt nivel, la standarde europene, in cadrul unei institutii CD, al unei universitati sau al unei intreprinderi gazda cu activitate CD, prin atragerea de specialisti din strainatate, de orice nationalitate, cu competenta recunoscuta.

Status: INACTIV
Depunere intre: 27.06.-01.09.2015
Buget: 427.000.000 lei

Obiective:

  • Cresterea participarii romanesti in cercetarea la nivelul UE
  • Generarea de rezultate stiintifice de interes economic

Cine poate aplica

it specialistsSolicitantul este institutia gazda, care poate fi:
a) Organizatie de cercetare, care este o institutie de drept public sau privat, cu obiect de activitate cercetarea-dezvoltarea (C-D), organizata in conformitate cu art. 7 sau art. 8 din OG nr. 57/2002 privind cercetarea
stiintifica si dezvoltarea tehnologica, aprobata prin Legea nr. 324/2003 cu modificarile si completarile ulterioare si care respecta definitia organizatiei de cercetare conform Regulamentului (UE) nr.651/2014 al Comisiei (Regulament general de exceptare pe categorii de ajutoare).
b) Intreprindere cu activitate C-D mentionata in statut. Este considerata intreprindere orice entitate cu personalitate juridica, ce desfasoara o activitate economica, indiferent de forma juridica si dimensiunea acesteia. Criteriile pe care o intreprindere trebuie sa le respecte pentru a fi considerata intreprindere mica sau mijlocie sunt in conformitate cu
prevederile Legii nr. 346/2004 cu modificarile si completarile ulterioare (microintreprinderile se incadreaza in categoria intreprinderilor mici). Orice intreprindere care nu respecta aceste criterii este intreprindere mare.

Proiectele vor fi conduse de catre specialistul din strainatate, care va fi angajat ca cercetator stiintific pe o perioada egala cel putin cu durata proiectului, in institutia gazda. Actiunea va urmari consolidarea capacitatii de CDI in vederea pregatirii pentru participarea la Orizont 2020 sau la alte programe C&I europene.

Specialistul din strainatate trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) sa aiba cel putin 5 ani vechime in activitatea de cercetare (titlul de doctor in stiinte este obligatoriu);
b) sa fi lucrat in cercetare (sau sa fi fost la studii pentru doctorat sau post-doctorat) cel putin 3 ani in strainatate, in ultimii 5 ani.

Este incurajat transferul de competente intre mediul academic si cel industrial si se puncteaza suplimentar daca specialistul care vine intr-o universitate sau institut a lucrat in strainatate intr-o intreprindere (pe o perioada semnificativa de cel putin 1 an) sau invers, daca specialistul care vine intr-o intreprindere a lucrat in strainatate intr-o universitate/institut (cel putin 1 an).

Desi propunerile de proiecte sunt depuse de institutiile gazda in care se vor desfasura ulterior proiectele, este de asteptat ca proiectele sa fie gandite si elaborate in principal de specialisti de inalt nivel international, eventual impreuna cu colectivele de cercetare din institutiile gazda cu care vor lucra.

Directorul de proiect este obligatoriu specialistul din strainatate (de inalt nivel international). In echipa proiectului, in afara specialistului din strainatate sunt inclusi cercetatori/specialisti cu activitate CD din institutia gazda, dar numarul acestora este limitat la maximum 7 persoane. Pe langa acestia, din institutia gazda pot fi utilizati pentru proiect, in functie de necesitati, tehnicieni si personal auxiliar. Proiectul poate sa prevada pozitii vacante de doctorand sau postdoctorale, al caror numar nu este limitat, dar care pot fi ocupate doar de persoane care nu sunt si nu au mai fost angajate in institutia gazda.

Echipa de management a proiectului poate cuprinde maxim 5 posturi echivalent norma intreaga.

Activitati eligibile:

  • activitati de cercetare fundamentala;
  • activitati de cercetare industriala;
  • activitati de dezvoltare experimentala;
  • activitati privind realizarea de studii de fezabilitate pregatitoare pentru activitatile CD;
  • activitati pentru obtinerea, validarea si protejarea drepturilor de proprietate industriala (numai pentru organizatii de cercetare si IMM-uri);
  • activitati de informare si publicitate pentru proiect (numai pentru organizatii de cercetare);
  • management de proiect (numai pentru organizatii de cercetare).

Durata proiectelor este de maximum 48 luni.

Perioada de implementare include durata proiectului, precum si un termen de max. 45 de zile calendaristice in care beneficiarul va efectua toate platile aferente activitatilor proiectului.

Bugetul alocat competitiei este de 427 mil.lei.

Valoarea asistentei financiare nerambursabile este de maximum 9.000.000 lei.
Valoarea asistentei financiare nerambursabile acordate nu poate depasi echivalentul in lei a 2 milioane de euro.

Deschiderea aplicatiei competitii.research.ro pentru inregistrarea propunerilor de proiecte va incepe cu data de 27 iunie 2015. Termenul limita pentru inregistrarea si transmiterea propunerilor: 1 septembrie 2015.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul solicitantului
Website-ul programului

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: ANCSI

[caseta-final-fise]

One Reply to “POC 2014-2020, Actiunea 1.1.4 – Atragerea de personal cu competente avansate din strainatate”

  1. Barbalau M.Gheorghe spune:

    Vreau sa accesez fonduri nerambursabile europene pentru deschiderea unui minimarket in localitatea Verguleasa str.Principala nr.59 jud.Olt.Am varsta de 23 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top