POC 2014-2020: Viceprim-ministrul Shhaideh a semnat primele 11 contracte de finantare

Fonduri_proiecte.jpg

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene, a semnat astazi, 25 mai a.c., primele 11 contracte de finantare prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020. La eveniment au fost prezenti prim-ministrul Sorin Grindeanu, Rovana Plumb, ministrul delegat pentru fonduri europene, si Augustin Jianu, ministrul comunicatiilor si societatii informationale.

Proiectele se incadreaza in actiunea 2.2.1 aferenta Axei Prioritare 2 – „Sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul TIC si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clustere”.
Cele 11 contracte sunt primele semnate dintre cele 22 de proiecte ce au obtinut peste 90 de puncte in urma procesului de evaluare si selectie a cererilor de finantare depuse in cadrul apelului de proiecte deschis in perioada 02.11.2015 – 29.02.2016.

Proiectele vizeaza dezvoltarea unor game de produse/servicii TIC cu aplicabilitate in restul economiei românesti pentru integrarea pe verticala a solutiilor TIC si realizarea proiectelor strategice inovative cu impact asupra dezvoltarii intregii industrii TIC la nivel national sau international.
Proiectele au o valoare a asistentei financiare nerambursabile cuprinsa intre 226,9 mii lei si 4,04 milioane lei si o perioada de implementare cuprinsa intre 12 si 36 de luni.

Finantarea acordata proiectelor aferente actiunii 2.2.1 urmareste sa asigure trecerea de la externalizarea unor servicii la dezvoltarea bazata pe inovare, colaborarea intre structurile de tip cluster din industria TIC, inclusiv in cadrul acestora, precum si colaborarea intre intreprinderile centrate pe domeniul TIC si clusterele din domeniu, pentru asigurarea unui acces rapid si facil la implementarea rezultatelor cercetarii/dezvoltarii in scopul obtinerii de produse inovatoare.

„Pentru aceasta categorie de proiecte, bugetul initial de 59,73 milioane euro a fost suplimentat la 79,35 milioane. Am luat decizia aceasta ca sa putem acorda finantare tuturor proiectelor ce au depasit pragul minim de calitate, având in vedere ca este vorba despre proiecte care duc la cresterea contributiei sectorului TIC pentru competitivitatea economica”, a declarat viceprim-ministrul Sevil Shhaideh.

Categoriile de solicitanti eligibili sunt microintreprinderi, intreprinderi mici sau mijlocii centrate pe domeniul TIC sau microintreprinderi, intreprinderi mici sau mijlocii care fac parte dintr-un cluster centrat pe domeniul TIC, ce depun o cerere de finantare singuri sau ca lider al unui consortiu de IMM-uri care fac parte din clustere centrate pe domeniul TIC;

Sprijinul acordat va viza dezvoltarea de produse/servicii/aplicatii TIC inovative prin:

  • investitii in active corporale si necorporale in cadrul unei investitii initiale;
  • investitii in cercetare industriala si dezvoltare experimentala;
  • investitii in proiecte de inovare ale IMM-urilor;
  • investitii in proiecte de inovare de proces si organizationale.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top