POCU: Ghidul Solicitantului „Dezvoltarea Locala Integrata (DLI 360) in comunitatile marginalizate” (OS 4.2)

ghid-consultare.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman din cadrul Ministerulul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene publica, in consultare, Ghidul Solicitantului Conditii Specifice AP 4/ PI 9.ii/ OS 4.2 „Dezvoltarea Locala Integrata (DLI 360) in comunitatile marginalizate”, dedicat teritoriului ITI Delta Dunarii.

Status: Consultare
Depunere: –
Buget: 3 000 000 euro/proiect

Obiective

In cadrul prezentelor apeluri de proiecte este vizat un singur obiectiv specific, respectiv Obiectivul specific 4.2. Reducerea numarului de persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala din comunitatile marginalizate (non roma), prin implementarea de masuri integrate.

Obiective sectoriale :

  • 4.5.1.1. Reducerea disparitatilor legate de piata muncii si de capitalul uman prin furnizarea de servicii imbunatatite la nivelul fiecarei dimensiuni a excluziunii si in ansamblul sau (educatie, sanatate, locuire, ocupare)
  • 4.5.1.2. Conservarea patrimoniului cultural al minoritatilor etnice din zona de studiu
  • 4.5.1.3. imbunatatirea rezultatelor sociale prin cresterea relevantei si a eficacitatii programelor de protectie sociala derulate in teritoriul ITI Delta Dunarii
  • 4.4.1.1. Crearea de oportunitati de invatare pe tot parcursul vietii pentru dezvoltarea abilitatilor de munca necesare in economia secolului 21
  • 4.4.1.3. imbunatatirea calitatii sistemului educational primar si prescolar
  • 4.3.1.1. imbunatatirea accesului la serviciile de asistenta medicala primara (AMP), axate pe masuri de preventie si detectare timpurie si tratare a bolilor cronice.

Tipuri de activitati

Urmatoarea activitate este OBLIGATORIU a fi desfasurata inainte de elaborarea si depunerea cererii de finantare si va include cel putin urmatoarele aspecte (eligibilitate proiect):

A) Colectarea datelor de referinta prin care se dovedeste indeplinirea cerintelor minime pentru identificarea comunitatii ca fiind comunitate marginalizata. Colectarea acestor date se va face pe baza unui chestionar care trebuie sa contina informatii in masura sa permita calculul indicatorilor cheie din Tabelul 1, la nivelul comunitatii marginalizate vizate prin proiect, precum si procentul solicitat in ceea ce priveste numarul de persoane apartinand minoritatii rome.
B) Completarea Anexei B: Fisa sintetica minimala a comunitatii – care include o centralizare a elementelor minime cuantificabile pe baza carora va fi dezvoltata analiza la nivel de comunitate.
C) In elaborarea analizei, solicitantul va avea in vedere includerea urmatoarelor informatii Elaborarea analizei, in formatul ales de solicitant.

Solicitanti eligibili

In cadrul prezentului ghid al solicitantului – conditii specifice sunt eligibile:

  • Autoritatile publice locale cu responsabilitati in domeniu,din teritoriul ITI Delta Dunarii , in parteneriat cu actori cu expertiza relevanta pentru actiunile selectate;
  • ONG-uri in parteneriat cu actori cu expertiza relevanta pentru actiunile selectate.
    Partenerii transnationali nu sunt eligibili pe aceste apeluri de proiecte.

Grup tinta

In cadrul prezentului ghid al solicitantului – conditii specifice, grupul tinta cuprinde persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala din comunitatile marginalizate (non–roma) situate in localitati din teritoriul ITI Delta Dunarii (regiunea de dezvoltare Sud-Est).

Prin exceptie, in cazul in care numarul persoanelor din grupul tinta din UAT situata in teritoriul ITI DD , este mai mic decat numarul minim obligatoriu prevazut de prezentul ghid , se va accepta includerea in grupul tinta al proiectului si a altor persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala din comunitati marginalizate (non–roma ) situate in localitati din regiunea de dezvoltare Sud-Est din afara teritoriului ITI DD, care sa nu reprezinte insa , mai mult de 20% din valoarea totala a grupului tinta al proiectului si din valoarea eligibila a bugetului proiectului ( in conformitate cu precizarile de la pct 1.4.- Tipurile de solicitanti/ parteneri eligibili ).

Perioada de implementare

Perioada de implementare a proiectului este de maximum 36 luni. Proiectele care vor prevedea o perioada de implementare mai mare de 36 luni vor fi respinse.

La completarea cererii de finantare in sistemul electronic va trebui evidentiata durata fiecarei activitati si sub-activitati incluse in proiect. Durata efectiva de implementarea a proiectului se va calcula luand in considerare durata tuturor activitatilor/sub-activitatilor proiectului, cu exceptia activitatii preliminare de efectuare a analizei.

Buget

Pentru teritoriul ITI Delta Dunarii, valoarea maxima eligibila a unui proiect este de 3 000 000 euro.

Rezultatul asteptat

Principalul rezultat asteptat prin sprijinul financiar acordat in cadrul prezentelor apeluri de proiecte il reprezinta:

  • Numar redus de persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala din comunitatile marginalizate (non -roma) din teritoriul ITI Delta Dunarii.

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Ghidul Solicitantului

Anexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top