Programul Bazinul Marii Negre: au fost aprobate primele 23 de proiecte

Bani-pixabay.jpg

23 de proiecte in valoare de 18.630.289,97 euro (finantare ENI) au fost aprobate la cel mai recent Comitet Comun de Monitorizare (CCM) al Programului Operational Comun “Bazinul Marii Negre 2014-2020” (BMN). Proiectele vizeaza investitii pentru imbunatatirea nivelului de trai in localitatile din Bazinul Marii Negre, prin promovarea afacerilor si a antreprenoriatului, prin promovarea unei politici de mediu coordonate si reducerea, prin actiuni comune, a deseurilor maritime.

Cea de-a doua reuniune a Comitetului s-a desfasurat la Bucuresti, pe 30 ianuarie 2018. in cadrul reuniunii, CCM a aprobat rezultatele evaluarii tehnice si financiare a aplicatiilor depuse in cadrul primului apel de propuneri de proiecte lansat in cadrul Programului.

La reuniune au participat membrii Comitetului, din cele opt state participante in program (Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, Romania, Turcia si Ucraina), alaturi de reprezentanti ai Autoritatii de Management, Comisiei Europene, Autoritatii de Audit din cadrul Curtii de Conturi, experti TESIM – Suport Tehnic pentru Implementarea si Managementul Programelor ENI CBC si echipa Secretariatului Tehnic Comun.

Programul Operational Comun „Bazinul Marii Negre 2014-2020”, gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), este finantat de Uniunea Europeana prin Instrumentul European de Vecinatate (ENI) si co-finantat de statele participante in program.

Suportul financiar oferit programului de Comisia Europeana este de 49 milioane euro. Bugetul total (incluzand cofinantarea statelor participante) este de 54 milioane euro.

Mai multe informatii despre Programul Operational Comun „Bazinul Marii Negre 2014-2020” sunt disponibile pe pagina de internet destinata programului.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.