POCU: Se lanseaza linia de finantare pentru incurajarea investitiilor private in activitati de Cercetare Dezvoltare Inovare

bani-716x300.jpg

Un nou tip de finantare, destinat companiilor private, din cadrul Programului Operational Competitivitate: “Proiect Tehnologic Inovativ” urmeaza sa fie lansat in perioada urmatoare (trimestrul I 2017, conform calendarului oficial).

Acest tip de proiect are ca scop realizarea unei inovari de produs sau de proces, bazata pe exploatarea si utilizarea cunostintelor stiintifice si tehnologice sau pe baza drepturilor de proprietate industriala si are o alocare totala de aproximativ 62 milioane euro.

Beneficiari eligibili:

 • Intreprinderi mari, mijlocii sau mici cu activitate de Cercetare Dezvoltare (CD), dar pentru care activitatea de CD nu constituie obiectul principal de activitate;
 • Componenta de cercetare-dezvoltare poate fi realizata de intreprindere singura sau prin colaborare efectiva cu una sau cel mult doua organizatii de cercetare partenere.

Valoarea finantarii obtinute: maxim 15.000.000 lei (aproximativ 3.3 mil euro).

Procentul de finantare:

 • Pentru companii, procent variabil, de pana la 70% (functie de tipul activitatii incluse in proiect, dimensiunea companiei aplicant si locul de implementare);
 • Activitatile realizate de organizatiile de cercetare partenere se finanteaza cu 100% din costurile eligibile;

Exemple de activitati eligibile:

 • Cercetare industriala;
 • Dezvoltare experimentala;
 • Activitati de inovare privind obtinerea, validarea si protejarea brevetelor si altor active necorporale;
 • Investitii initiale pentru inovare in vederea introducerii in productie a rezultatelor obtinute din cercetare-dezvoltare etc.

Sursa: AM POCA

One thought on “POCU: Se lanseaza linia de finantare pentru incurajarea investitiilor private in activitati de Cercetare Dezvoltare Inovare”

 1. Cristiana spune:

  Nu inteleg de ce intreprinderile cu activitate principala Cercetare-dezvoltare nu pot aplica. Ridic problema pentru ca daca ai fost incadrat in aceasta caterogie de catre cei de la Administratia Financiara acolo, nu mai poti aplica nici pe proiecte nationale (nucleu), deoarece esti intreprindere si atunci, cum se pot dota sau dezvolta aceste intreprinderi pe anumite sectoare de cercetare in aceste conditii?Poate imi ofera si mie cineva o sugestie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.