POCU: Se prelungeste perioada de depunere pe apelurile „Scoala pentru toti” si „Profesori motivati in scoli defavorizate”

profesori.jpg

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a decis sa prelungeasca sesiunea de depunere a cererilor de finantare pentru apelurile “Scoala pentru toti” si “Profesori motivati in scoli defavorizate” din cadrul Programului Operational Capital Uman (POCU 2014-2020).

MFE raspunde astfel interesului foarte mare manifestat de potentialii beneficari dar si numeroaselor sesizari venite din partea acestora privind complexitatea procesului de depunere a proiectelor.

Prelungirea perioadei de depunere a cererilor de finantare in cadrul apelurilor de proiecte “Scoala pentru toti” si “Profesori motivati in scoli defavorizate” are la baza urmatoarele considerente:
1. Multiplele solicitari de amanare a termenului, primite de la autoritati publice si ONG-uri, care au adus in discutie complexitatea ghidurilor si a procedurilor administrative. De asemenea a fost semnalat in repetate randuri contextul administrativ incarcat de la nivelul scolilor;
2. Necesitatea clarificarii si corectarii unor prevederi din ghiduri semnalate pe helpdesk-ul ministerului.
3. Dorinta de a asigura conditii optime pentru dezvoltarea acestor proiecte cu un impact semnificativ in societate.

Noile termene limita pentru depunerea cererilor de finantare sunt urmatoarele:
    • pentru apelul “Profesori motivati in scoli defavorizate” – 14 decembrie 2016
    • pentru apelul “Scoala pentru toti” – 16 decembrie 2016

Apelul „Scoala pentru toti”, cu o alocare de 173,2 milioane euro, se adreseaza in primul rand copiilor si elevilor precum si tinerilor si adultilor din programe A doua sansa. Programul cuprinde masuri integrate socio-educationale si vizeaza in acelasi timp familia, scoala si comunitatea. Apelul este deschis tuturor scolilor, dar cele defavorizate au prioritate in evaluare.

Apelul „Profesori motivati in scoli defavorizate”, cu o alocare de 25 milioane euro, este dedicat scolilor cu cel mai ridicat grad de defavorizare, care au multi copii aflati in risc de abandon scolar si nu reusesc sa atraga sau sa mentina in scoala profesorii calificati. Modelul international de bune practici care a inspirat acest program este Teach for America, aplicat in tara noastra de catre organizatia partenera Teach for Romania.

De asemenea, s-a publicat corrigendumul nr. 1 si corrigendumul nr. 2 privind modificarea Ghidului Solicitantului – Conditii Specifice Programul „Scoala pentru toti” dar si corrigendumul nr. 1 privind modificarea Ghidului Solicitantului – Conditii Specifice ” Programul Profesori motivati in scoli defavorizate” precum si Ordinul nr. 2293/10.11.2016.

Sursa: Miniserul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.