Politica de coeziune – cerere de propuneri de proiecte 2018, masura de sprijin a Directiei generale Politica Regionala si Urbana din cadrul Comisiei Europene

competitivitate-proiecte.jpg

Directia generala „Politica Regionala si Urbana” din cadrul Comisiei Europene a deschis recent cererea de propuneri de proiecte 2018 care vizeaza sprijinirea actiunilor de informare privind politica de coeziune a UE, care este furnizata prin intermediul a trei fonduri principale: Fondul european de dezvoltare regionala (FEDR), Fondul de coeziune (FC) si Fondul Social European (FSE). in acest sens, pot participa proiectele care abordeaza impactul unuia dintre aceste trei fonduri intr-o regiune.

Obiective generale si specifice

Obiectivul principal este de a oferi sprijin pentru elaborarea si difuzarea de informatii si de continut privind politica de coeziune a UE, respectând independenta editoriala completa a persoanelor implicate.

Obiective specifice:

  • promovarea si incurajarea unei mai bune intelegeri a rolului politicii de coeziune in sprijinirea tuturor regiunilor UE;
  • cresterea gradului de informare cu privire la proiectele finantate de UE — in special prin intermediul politicii de coeziune — si cu privire la impactul lor asupra vietii cetatenilor;
  • diseminarea informatiilor si incurajarea unui dialog deschis cu privire la politica de coeziune, la rezultatele sale, la rolul sau in realizarea prioritatilor politice ale UE si la viitorul acesteia;
  • incurajarea participarii civice in ceea ce priveste chestiunile legate de politica de coeziune si promovarea participarii cetatenilor la procesul de stabilire a prioritatilor pentru viitorul acestei politici.

Activitati eligibile

A. Masurile ar trebui puse in aplicare in cadrul UE la nivel national, regional, multiregional sau la nivelul mai multor state membre.
B. Propunerile trebuie sa includa una sau mai multe activitati si instrumente cu caracter inovator in vederea atingerii obiectivelor, pentru a acoperi temele si a ajunge la publicul tinta.
C. Masurile impuse de lege sau de contractele de servicii publice specifice (in cazul entitatilor publice) nu sunt eligibile pentru prezenta cerere de propuneri.

Solicitanti eligibili

Pot solicita finantare organizatiile mass-media/agentii de presa (televiziune, radio, presa scrisa, presa online, noile mijloace de comunicare); organizatii non-profit; universitati si institutii de invatamânt; centre de cercetare si grupuri de reflectie; asociatii de interes european; entitati private; autoritati publice (nationale, regionale si locale), cu exceptia autoritatilor responsabile cu punerea in aplicare a politicii de coeziune .

Buget si data limita pentru depunere

  • 5.000.000 euro, 80% in cazul minimum 70.000€ si maximum 300.000€
  • 28 iunie 2018

Informatii suplimentare

  • – Data inceperii actiunilor de implementare: inceputul anului 2019.
  • – Proiectele se implementeaza pe o perioada de maximum 12 luni.
  • – Aplicatiile pot fi depuse in oricare limba oficiala a UE, daca aceasta nu este redactata in engleza, atunci este recomandata anexarea unei/unui sinteze/rezumat in engleza.
  • Aplicatiile pot fi mono sau multi beneficiari.

Institutie responsabila

Comisia Europeana
Directia Generala Politica Regionala si Urbana
Directia pentru buget, comunicare si afaceri generale
Contact pentru intrebari, detalii; [email protected] (intrebarile pot fi trimise cu cel mult
10 zile inainte de termenul limita pentru aplicare)

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.