Pragul de sensibilitate

In toate domeniile este bine sa existe indicatori de normalitate/anormalitate.

In domeniul medical stim care sint acesti indicatori care sint evidentiati la analize: temperatura, tensiune, glicemie, globule rosii/albe etc.

In cadrul societatii as numi acest indicator “prag de sensibilitate”. As intelege prin acesta genul de actiuni, aprecieri, zvonuri in legatura cu o persoana publica care ar trebui sa atraga autosuspendarea (ca gest minim) si punerea rapida si eficienta in actiune a justitiei pentru fapte grave.In tari cu democratie asezata (departe de a fi perfecte) sint exemple clare de reactii la blamul public.Primul ministru francez Beregovoy s-a sinucis pentru o acuzatie de sponsorizare neclara. Puternicul prim-ministru german Kohl a demisionat pentru ca n-a putut explica niste sponsorizari pentru partidul sau crestin-democrat. Si este cel considerat unificatorul Germaniei. Un amiral american s-a sinucis pentru ca a aparut in public cu o decoratie care nu-i fusese acordata.

In aceste conditii nu putem decit sa constatam ca gradul de suportabilitate la critici si demascari a persoanelor publice din romania este remarcabil.Probabil ca face parte din mentalitatea traditionala de vreme ce avem catrenul popular: “si l-am prins cu rata-n gura/si se jura ca nu fura..”

About Romania Reala

Romania Reala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.