POPAM: A fost lansat in consultare Ghidul pentru Masura II.9

pescuit.jpg

Ghidul solicitantului se adreseaza intreprinzatorilor din domeniul acvaculturii, in scopul orientarii lor in accesarea finantarilor nerambursabile si totodata, reprezinta un indrumar privind intocmirea Cererilor de finantare, fiind destinat tuturor potentialilor solicitanti ai Programului Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime, Prioritatea Uniunii nr. 2 Stimularea acvaculturii durabile din punctul de vedere al mediului, eficiente din punctul de vedere al utilizarii resurselor, inovatoare, competitive si bazate pe cunoastere. Prioritatea Uniunii nr. 2 cuprinde patru obiective specifice si 10 masuri printre care si Masura II.9 – Conversia la sistemele de management de mediu si audit si la acvacultura ecologica, prevazuta la art. 53 alin. (1) lit. a) din Regulamentul (UE) nr. 508/2014 privind Fondul european pentru pescuit si afaceri maritime.

Status: In cosultare
Depunere: –
Buget: –

Obiectiv specific

Obiectivul specific al Masurii II.9 il constituie Protejarea si refacerea biodiversitatii acvatice si imbunatattirea ecosistemelor legate de acvacultura si promovarea unei acvaculturi eficiente din punctul de vedere al utilizarii resurselor. Proiectele finantate in cadrul acestei masuri sunt proiecte implementate de operatori economici din domeniul acvaculturii care se afla in perioada de conversie la acvacultura ecologica.

Tipurile de activitati eligibile care vor fi finantate in contextul acestui apel de proiecte sunt, in principal, cele care vizeaza:

  • Adecvarea mediului acvatic si planul de gestionare durabila;
  • Productia simultana de animale de acvacultura ecologice si neecologice;
  • Originea animalelor de acvacultura ecologice si gestionarea animalelor de acvacultura neecologice;
  • Practici de cresterea animalelor de acvacultura: Norme generale de crestere a animalelor de acvacultura.

Beneficiari eligibili

Operatori care detin in exploatare amenajari piscicole aflate in perioada de conversie la acvacultura ecologica.

Durata proiectului

Durata de implementare a unui proiect este de maximum 3 (trei) ani.

In cadrul acestei masuri sunt finantate activitati ce vizeaza conversia metodelor de productie ale acvaculturii conventionale la acvacultura ecologica, in sensul Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului si in conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 710/2009 al Comisiei.

Buget

Alocare financiara: Intensitatea ajutorului public este de 50 % din valoarea compensatiei, din care 75% contributia comunitara din Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime si 25% contributia publica nationala.

Cetatenii si institutiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii in termen de 10 zile de la data publicarii, pe adresa de e-mail: [email protected].

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top