POR 2014-2020: Prioritatea de investitii 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial

finantare-microintreprinderi.jpg

Incepand cu luna septembrie, microintreprinderile din mediul urban vor avea ocazia de a depune proiecte prin noul POR 2014-2020, Masura 2.1, pentru a obtine o finantare nerambursabila 200.000 euro pentru investitii.

Status: CONSULTARE
Depunere incepand: noiembrie 2015
Valoare maxima: 200.000 euro

Eligibilitatea solicitantului

studiu, Curtea de ConturiSocietate comerciala sau societatile cooperative care se incadreaza in categoria microintreprinderilor, din spatiul urban, infiintata cel mai tarziu la 1 ianuarie 2014. Aceasta trebuie sa fi avut cel putin un angajat cu norma intreaga in anul 2014 si sa aiba cel putin un angajat cu norma intreaga la data depunerii cererii de finantare.

*NotaMicrointreprinderile sunt definite ca intreprinderi care au pana la 9 salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la 2 milioane de euro, echivalent in lei, in conformitate cu Legea 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii IMM, cu modificarile si completarile ulterioare.

Tipuri de investitii:

a. Investitii in active corporale:

 • lucrari de construire/ extindere/ modernizare a spatiilor de productie/ prestare de servicii ale microintreprinderilor, inclusiv a utilitatilor generale aferente (alimentare cu apa, canalizare, alimentare cu gaze naturale, agent termic, energie electrica, PSI);
 • achizitionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalatii de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotica, de natura mijloacelor fixe,
 • achizitionarea de instalatii/echipamente specifice in scopul obtinerii unei economii de energie, precum si sisteme care utilizeaza surse regenerabile/alternative de energie pentru eficientizarea activitatilor pentru care a solicitat finantare, in limita a 15% din valoarea eligibila a proiectului

b. Investitii in active necorporale: brevete, licente, marci comerciale, programe informatice, alte drepturi si active similare
c. Investitii in realizarea de website-uri pentru prezentarea activitatii si a produselor sau serviciilor proprii, inclusiv instrumente de comercializare on-line.

Gradul de finantare nerambursabila acesta este de 100%

Valoarea eligibila a proiectului este cuprinsa intre 25.000 si 200.000 euro.

Sesiunea de depunere se va deschide la inceputul lunii noiembrie.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Inforegio.ro

[caseta-final-fise]

10 thoughts on “POR 2014-2020: Prioritatea de investitii 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial”

 1. ene vasile spune:

  sunt stabilit in italia de 18 ani ,as dori sa accesez fonduri ue pentru a deschide o fabrica de productie obiecte sanitare .cum am putea noi cei din diaspora sa beneficiem de aceste fonduri ? clar nu avem firme deschise,dar in schimb as avea asigurata piata de desfacere a productiei ba chiar si un contract ferm cu o societate din italia

 2. Vlad Luca spune:

  Buna ziua,as vrea sa stiu daca as putea sa accesez fonduri europene pentru infiintarea unei sali de fitness de 300 metri patrati,si in ce program as intra?va multumesc!!!

 3. alina spune:

  Buna ziua.Suntem un srl-d infiintat in februarie 2014 ,momentan avem un magazin in care comercializam piese auto si suntem interesati sa accesam fonduri europene pentru construire si dotare atelier mecanica auto.As dori sa stiu daca suntem eligibili pentru a accesa pe POR -2.1,avand in vedere data infiintarii firmei(am citit in articolul dvs.ca firma ar trebui sa fi fost infiintata cel mai tarziu la 1.01.15). Avem un angajat cu norma intreaga din mai 2014 si intentionam sa achizitionam un teren pe care ,ulterior,sa facem investitia cu aceste fonduri.Din ce am citit eu inteleg ca nu suntem eligibi,spuneti-mi va rog daca in 2016 se va prelungi POR-2.1(cu finantare 100% nerambursabila),cred ca anul viitor am fi eligibili.Va multumesc.

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   In principal cred ca nu este posibil, insa cel mai bine ar fi sa ii contactati pe cei de la AM POR, deoarece ei gestioneaza acest program: http://inforegio.ro/ro/contact.html

   Mult succes!

   Cu respect,
   Echipa Finantare.ro

 4. Renata spune:

  Buna seara ,
  In ghid scrie asa: „Solicitantul a desfăşurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puţin unui an fiscal integral, a avut cel puțin un angajat cu normă întreagă pe perioada acestui an fiscal și are cel puțin un angajat cu normă întreagă la data depunerii cererii de finanțare.”
  Aceasta conditie nu multi o vor putea indeplini . Avand oportunitatea de a accesa fonduri europene nerambursabile cu finantere 100%, microintreprinderile s-ar putea dezvolta , nefiind conditionate de a fi avut sau de a avea angajat .

  1. Ieremia spune:

   Solicitantul are cel puțin un angajat cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată, la data depunerii cererii de finanțare. Pag. 13 din Ghidul specific POR!

 5. octavian spune:

  microintrepriderea care a avut in 2014 doi salariati cu 1/2 norma este acceptata in acest program ?

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   In ghid scrie asa: “Solicitantul a desfăşurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puţin unui an fiscal integral, a avut cel puțin un angajat cu normă întreagă pe perioada acestui an fiscal și are cel puțin un angajat cu normă întreagă la data depunerii cererii de finanțare.

   Deci, dupa aceasta conditie nu cred ca v-ati incadra, insa va recomand oricum sa luati legatura cu un consultant cu experienta care va poate oferi un raspuns exact: http://cerere.finantare.ro/cerere-finantare.html.

   Mult succes!

   Cu respect,
   Echipa Finantare.ro

   1. Ieremia spune:

    La pct. 4 Draft 2 din Ghidul Specific 2.1.A este intre conditii SAU.
    4. a) Solicitantul a înregistrat un număr mediu de salariați de cel puțin 1, în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare
    Sau
    b) Solicitantul are cel puțin un angajat cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată, la data depunerii cererii de finanțare

 6. Bogdan spune:

  Buna ziua,

  Citez: „Microîntreprinderile sunt definite ca intreprinderi care au pana la 9 salariați…“

  De ce nu sunt acceptate la finanțare proiectele microîntreprinderilor care nu au avut angajat in 2014?

  S-ar putea ca proiectele acestora sa creeze mai multe locuri de munca și mai multă plus valoare decât ale unor microîntreprinderi care au avut un angajat în 2014!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.