POR: 3.761 de apartamente au primit finantare pentru lucrari de crestere a eficientei energetice

blocuri-reabilitate.jpg

10 proiecte, in valoare totala de 92.903.797,57 lei, avand ca obiectiv cresterea eficientei energetice pentru 67 de cladiri (3.761 de apartamente) rezidentiale din sectorul 3 al Capitalei, au primit finantare prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020.

Contractele de finantare au fost semnate miercuri, 21 iunie, de doamna Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene. Fondurile provin din Axa POR dedicata tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon (axa prioritara 3) – sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice, si in sectorul locuintelor (prioritatea de investitii 3.1), Operatiunea A – cladiri rezidentiale.

Beneficiarii directi ai investitiei sunt locuitorii apartamentelor reabilitate, avand in vedere ca lucrarile realizate vor duce la scaderea consumului de energie si, implicit, la reducerea costurilor cu incalzirea. Beneficiarii indirecti sunt locuitorii sectorului 3, in general, intrucat reabilitarea termica a blocurilor contribuie la protejarea mediului inconjurator, prin reducerea gazelor cu efect de sera.

Investitia este implementata de Primaria Sectorului 3, in calitate de beneficiar al finantarii.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.