POR: A fost revizuit ghidul solicitantului pentru prioritatea de investitie 2.1.A – microintreprinderi

pndr-ghid.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) a publicat varianta revizuita a Ghidului solicitantuluiConditii specifice de accesare a fondurilor in cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/2/2.1.A, Axa prioritara 2 – Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii, Prioritatea de investitii 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

Revizuirea documentului a vizat:
 
–    Anexa 1.5.a Macheta Analiza si previziunea financiara, la ghidul specific, respectiv:
•    foaia de lucru ”1E-Intreprindere_in_dificultate” in care se verifica incadrarea solicitantului in categoria intreprinderilor in dificultate, in scopul alinierii Metodologiei de verificare a incadrarii solicitantilor in categoria ”intreprinderi in dificultate” la varianta aprobata la nivelul Ministerului Fondurilor Europene si aplicabila tuturor autoritatilor de management.
•      unele formule de calcul din Macheta. Aspectele revizuite nu afecteaza in niciun fel rezultatele analizei financiare, ce fac obiectul conditiilor de acordare a finantarii in cadrul apelului de proiecte 2.1.A – Microintreprinderi
o    Foaia de lucru 1C – Analiza financiara extinsa – se includ si Alte impozite in formula de calcul al indicatorului EBT
o    Foaia de lucru 2A – Bugetul cererii de finantare – corectarea formulei de calcul pentru Constructii si montaj (total neeligibil si total general)
o    Foaia de lucru 2B – Planul investitional – eliminarea formulei de calcul automat al asistentei financiare nerambursabile.
o    Foaia de lucru 3A – Proiectii financiare aferente proiectului de investitie in perioada de implementare si operare – pentru claritate, se elimina randul Veniturile din subventii pentru investitii.
o    Foaia de lucru 3A – Proiectii financiare aferente proiectului de investitie – la Activitatea de investitii (liniile 129-131), se prevede posibilitatea completarii de catre solicitanti a costurilor de inlocuire a echipamentelor cu durata de viata scurta.
o    Foaia de lucru 3B – Rentabilitatea investitiei – adaptarea tabelului in functie de eligibilitatea TVA (i.e. nedeductibilitatea TVA, conform legislatiei in vigoare)
o    Foaia de lucru 4 – Proiectii financiare la nivelul intreprinderii – pentru claritate, se elimina categoriile de venituri nemonetare si elementele de cheltuieli si venituri extraordinare.
–          Anexa 1.1. – Declaratia de eligibilitate, pentru indreptarea unei erori de tehnoredactare (incadrare in lista) a unei prevederi din cuprinsul modelului standard al Declaratiei
–          Anexa 1.4 – Declaratia privind eligibilitatea TVA, pentru actualizare cu versiunea revizuita a Ghidului general.
 
Restul conditiilor si prevederilor din ghidul specific raman neschimbate.
 
Perioada in care se pot depune proiecte a ramas neschimbata, respectiv 27.07.2016-27.01.2017.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.