POR: Ghidul solicitantului pentru prioritatea de investitie 1.1, Operatiunea B – Sprijinirea parcurilor stiintifice si tehnologice (PST)

ghid-consultare-2.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (POR) a publicat ieri, 12.06.2017 a.c., pentru consultare publica, Ghidului Solicitantului. Conditii specifice de accesare a fondurilor in cadrul Axei 1 “Promovarea transferului tehnologic” Prioritatea de investitie 1.1, Operatiunea B – Sprijinirea parcurilor stiintifice si tehnologice (PST).

Status: INACTIV
Depunere:
Buget: 18,59 milioane euro

Obiectiv

Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural are ca obiectiv specific impulsionarea dezvoltarii locale prin conservarea, protejarea si valorificarea patrimoniului cultural si a identitatii culturale.

Proiectele finantate prin prezentul apel vor contribui totodata si la implementarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii, in continuare SUERD.

SUERD este un mecanism comunitar de cooperare a 14 state UE si non-EU din bazinul Dunarii, destinat dezvoltarii economice si sociale a macro-regiunii dunarene, lansat in 2011. Strategia poate fi consultata pe pagina de internet www.danube-region.eu.

POR va finanta obiectivele care sunt incluse in:

 • patrimoniul cultural national din mediul urban si rural
 • patrimoniul cultural local din mediul urban.
 • In cadrul acestei prioritati de investitii se vor finanta restaurarea, protectia, conservarea si valorificarea durabila a obiectivelor de patrimoniu cultural national (indiferent de localizare, urban sau rural) si patrimoniu cultural local din mediul urban.
 • Complementar, PNDR va finanta obiectivele de patrimoniu cultural local din mediul rural.
  Activitatile specifice obiectivelor de patrimoniu cultural includ, dar nu se limiteaza la:
 • Restaurarea, consolidarea, protectia si conservarea monumentelor istorice;
 • Dotari interioare (instalatii, echipamente si dotari pentru asigurarea conditiilor de climatizare, siguranta la foc, antiefractie);
 • Dotari pentru expunerea si protectia patrimoniului cultural mobil si imobil;
 • Activitati de marketing si promovare turistica a obiectivului restaurat, inclusiv digitizarea acestuia, in cadrul proiectului.

Solicitanti eligibili

Solicitantii eligibili in cadrul prezentului apel de proiecte pot fi:

 • Unitati administrativ-teritoriale
 • Autoritati ale administratiei publice centrale
 • Unitatile de cult
 • ONG-uri
 • Parteneriate intre aceste entitati, respectiv:

Unitate administrativ-teritoriala, in calitate de lider in parteneriat cu alta unitate administrativ-teritoriala, cu o autoritate a administratiei publice centrale, unitate de cult sau ONG;
Autoritate a administratiei publice centrale, in calitate de lider in parteneriat cu o unitate administrativ-teritoriala, o unitate de cult sau ONG.

In cadrul prezentului apel de proiecte se pot depune proiecte pentru acele obiective de patrimoniu care sunt localizate in teritoriul SUERD reprezentat de cele 12 judete riverane Dunarii, respectiv: Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Tulcea, Constanta.

Pot fi finantate obiectivele de patrimoniu care se regasesc in Lista monumentelor istorice, actualizata prin Ordinul ministrului culturii aflat in vigoare la data depunerii cererii de finantare privind clasarea ca obiectiv de patrimoniu/monument istoric.

Buget

Alocarea financiara pentru prezentul apel de proiecte (FEDR+BS) este de de 18,59 milioane euro dintre care 15,80 milioane euro FEDR si 2,79 milioane euro cofinatare din bugetul de stat.

 • Valoarea maxima totala a proiectului – 5 milioane euro
  o in cazul obiectivelor de patrimoniu inscrise pe lista UNESCO, valoarea maxima totala a proiectului este de 10 milioane euro.
 • Valoarea minima totala a proiectului – 100.000 euro, indiferent de clasificarea monumentului istoric.

Valoarea totala a proiectului cuprinde atât valoarea cheltuielilor eligibile cât si valoarea cheltuielilor neeligibile efectuate in vederea realizarii investitiei . Valoarea maxima totala a proiectului nu poate fi majorata in timpul implementarii acestuia, orice depasire a valorii acesteia ducând la neeligibilitatea proiectului.

Documentatie

Website-ul proiectului

Ghidul solicitantului

Anexe

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.