POR: Prioritatea de investitii 4.4 Investitiile in educatie, in formare, inclusiv in formare profesionala pentru dobandirea de competente si invatare pe tot parcursul vietii prin dezvoltarea infrastructurilor de educatie si formare

educatie-sanatate.jpg

Nivelul de educatie este factor-cheie al dezvoltarii nationale, deoarece determina in mare masura activitatea economica si productivitatea, precum si mobilitatea fortei de munca, creand premisele, pe termen lung pentru existenta unui nivel mai ridicat de trai si de calitate a vietii. Avand in vedere tendintele demografice negative, profilul educational al populatiei este o conditie esentiala pentru o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii.

Status: Lansat
Depunere pana la:
Buget:

Obiective

Obiectivul Specific al acestei axe este cresterea calitatii infrastructurii in vederea asigurarii accesului sporit la educatie timpurie şi sprijinirea participarii parintilor pe piata fortei de munca:
Aceasta prioritate de investitie se adreseaza se adreseaza municipiilor reşedinta de judet, cu zonele functionale urbane ale acestora, din şapte regiuni de dezvoltare ale Romaniei, definite in Anexa la Legea nr. 315/2004 privind dezvoltarea regionala in Romania: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru, cu exceptia municipiului Tulcea, care face parte din cadrul ADI „ITI Delta Dunarii” şi va beneficia de un apel dedicat acestei structuri.
Valoarea finantarii nerambursabile acordate este de minimum 100 000 euro, echivalent in lei la cursul de schimb Inforeuro valabil la data lansarii apelului de proiecte. Aceste plafoane se aplica intregii valori a finantarii nerambursabile.

Solicitanti eligibili

Solicitantul eligibil, in sensul prezentului ghid, reprezinta entitatea care indeplineşte cumulativ criteriile enumerate si prezentate in cadrul prezentei sectiuni.

  • Forma de constituire a solicitantului
    Unitati administrativ-teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale) definite conform Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, republicata, cu modificarile şi completarile ulterioare aferente municipiilor reşedinta de judet, cu exceptia municipiului Tulcea;
  • Institutii ale administratiei publice locale aferente entitatilor mentionate la punctul a): Ex: acele entitati (Directie/Serviciu) desprinse din aparatul Primariei, aflate sub coordonarea Consiliului Local, cu bugetul aprobat prin HCL, deruleaza proceduri de achizitii publice avand personalitate juridica şi care au primit in administrare infrastructura educationala
  • Forme asociative intre unitatile administrativ-teritoriale mentionate la punctul a) şi institutii ale administratiei publice locale mentionate la punctul b)
    Liderul asociatiei va fi reprezentat de unitatea administrativ teritoriala.

Buget

Valoare minima eligibila : 100.000,00 euro
Valoare maxima eligibila : 6.700.000,00 euro, nu se va depaşi echivalentul a 30.000.000,00 lei

Documentatie

Website-ul proiectului

Ghidul solicitantului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.