POR: Investitii de peste 50 de milioane de euro in infrastructura zonei turistice Predeal

Clabucet.jpg

ClabucetTuristii vor ajunge mai usor pe partiile Clabucet si Cioplea din Predeal.

ADR Centru anunta semnarea unui nou contract de finantare nerambursabila prin Programul Operational Regional, care aloca orasului Predeal 53,97 milioane lei pentru o mai buna accesibilitate in zona turistica Clabucet – Cioplea – Predeal. Timp de 20 de luni, bugetul proiectului va fi investit in reabilitarea infrastructurii de drum si cresterea numarului locurilor de parcare din oras.  

Proiectul “Accesibilitate in zona turistica Clabucet – Cioplea – Predeal” are o valoare totala de 55,27 milioane lei, din care 53,98 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata, iar diferenta dintre cele doua sume reprezinta cofinantarea asigurata de catre beneficiar.

Obiectivul general al proiectului este de a creste accesibilitatea in zona turistica Cioplea-Clabucet din statiunea Predeal, prin imbunatatirea conditiilor de infrastructura publica, in contextul crearii de noi locuri de munca, al protejarii mediului inconjurator si al cresterii calitatii vietii locuitorilor zonei turistice. Se vor realiza lucrari de reabilitare a 2,9 km de strazi si de amenajare a 3,7 km de piste de biciclete.

Pentru cresterea numarului de locuri de parcare este prevazuta construirea a trei parcari etajate si o parcare terestra  in zonele cu accesibilitate turistica din statiune. La finalul  proiectului, beneficiarul s-a angajat sa creeze 37 de noi locuri de munca pentru locuitorii din orasul Predeal si imprejurimi. Aceste locuri de munca vor fi create in sectorul administrativ si de intretinere parcari.

“Pentru dezvoltarea municipiului Brasov si a localitatilor ce fac parte din zona metropolitana, avem disponibil un buget de peste 74 milioane de euro fonduri nerambursabile. Prin semnarea acestui contract avem deja 24 de proiecte care au intrat la finantare, ultimele doua proiecte depuse fiind in faza precontractuala, sau in lista de rezerva. Toate aceste proiecte vizeaza atat dezvoltarea infrastructurii urbane, cat si dezvoltarea turismului prin reabilitarea obiectivelor de patrimoniu si dezvoltarea unor structuri de agrement din Brasov si zonele limitrofe. De asemenea, prin proiectele contractate se va imbunatati infrastructura sociala din Polul de crestere Brasov, precum si dezvoltarea mediului de afaceri“, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru. 

La finalul implementarii proiectului traficul va fi fluidizat si se va reduce timpul de calatorie in zonele de accesibilitate turistica din orasul Predeal, cu minim 30%, prin redirectionarea autovehiculelor parcate pe carosabil catre spatii special amenajate. Proiectul este finantat prin Axa Prioritara 1 a Programului Operational Regional, subdomeniul destinat dezvoltarii Polului de Crestere Brasov.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.