POR: Modificarea formei de contract din cadrul Ghidului General al solicitantului

ghid-IMM.jpg

In data de 28.08.2018, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a emis ordinul de modificare a formei de contract anexata la Ghidului General al solicitantului pentru POR 2014-2020 ce contine conditii generale pentru accesarea fondurilor in cadrul programului.

Astfel, modificarea prevede includerea formei contractului de finantare (conditii generale si conditii specifice POR) pentru apelurile de proiecte dedicate SUERD.

De asemenea, au fost actualizate prevederilor contractuale privind asigurarea confidentialitatii si prelucrarea datelor cu caracter personal si anexa privind acordarea si recuperarea prefinantarii.

In plus, a fost inclusa, in cadrul Anexei 1, Sectiunea 1 – Conditii specifice aplicabile POR 2014-2020, posibilitatea modificarii unilaterale de catre AMPOR a contractului de finantare in cazuri temeinic justificate, determinate in principal de modificarea cadrului normativ aplicabil sau pentru punerea in aplicare a prevederilor relevante in implementarea proiectelor/pe perioada de valabilitate a contractelor, cu respectarea principiilor si regulilor POR 2014-2020.

Pentru toate apelurile SUERD lansate in cadrul POR 2014-2020 la data publicarii prezentului ordin, sectiunea specifica din Anexa 10.8 “Model orientativ contract de finantare” de mai sus se aplica pentru proiectele pentru care nu a fost demarata etapa de contractare la nivelul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Pentru celelalte apeluri lansate in cadrul POR 2014-2020 la data publicarii prezentului ordin, modificarile prevazute de sectiunea specifica din Anexei 10.8 “Model orientativ contract de finantare” se aplica astfel:

a. pentru toate proiectele pentru care nu a fost demarata etapa de contractare la nivelul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.
b. pentru proiectele aflate in contractare la nivelul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice numai in cazul in care se solicita clarificari dupa data intrarii in vigoare a prezentului ordin.
Pentru contractele de finantare in vigoare la data publicarii prezentului ordin, acolo unde este cazul, in termen de maxim 90 zile lucratoare, se realizeaza demesurile necesare pentru intocmirea actelor aditionale in vederea actualizarii acestora, in sensul corelarii cu continutul anexei la prezentul ordin.

Restul conditiilor si prevederilor din Ghidul General raman neschimbate.

Sursa: Inforegio.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.