POR ocupa primul loc in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene structurale

Programul Operational Regional – Regio, derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), ocupa primul loc in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene structurale si de coeziune intre toate programele operationale din Romania, potrivit unui raport al Ministerului Afacerilor Europene (MAEur).

Astfel, Programul Operational Regional se afla pe primul loc in clasamentul platilor intermediare (rambursari) efectuate de Comisia Europeana (cu o rata de absorbtie efectiva de 11,73%) si tot pe primul loc in clasamentul valorii platilor intermediare efectuate de Comisia Europeana (437,24 de milioane de euro).

Programul Operational Regional are si cea mai mare valoare a platilor interne efectuate catre beneficiari din randul tuturor programelor operationale din Romania (4,969 de miliarde de lei).

Pana la data realizarii acestui raport, in cadrul Programului Operational Regional, derulat de MDRT, au fost aprobate 3.104 proiecte, in valoare totala de 14,716 miliarde de lei, si au fost contractate deja 2.723 de proiecte, in valoare de 13,449 de miliarde de lei.

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Cristian Petrescu, spune ca aceasta performanta este meritul Autoritatii de Management a Programului Operational Regional (AM POR) si ca doreste ca, in timpul mandatului sau, sa nu ramana nealocat niciun euro din fondurile structurale disponibile.

Ne-am angajat sa aducem cat mai multi bani europeni in tara si ma bucur sa stiu ca suntem cel mai bun minister atunci cand vorbim despre absorbtia fondurilor structurale. Este meritul intregii echipe de la Autoritatea de Management a Programului Operational Regional, pe care o felicit pentru performanta. Am contractat aproape toate fondurile disponibile prin POR, iar, pe unele axe, am realizat chiar supracontractari, adica am semnat proiecte pe sume mai mari decat cele disponibile deoarece, asa cum arata experienta altor state europene, in urma licitatiilor mai raman fonduri. Doresc sa nu ramana nealocat niciun euro disponibil de la Uniunea Europeana si voi face tot ceea ce-mi sta in putinta sa realizez acest lucru alaturi de echipa de la AM POR“, a declarat ministrul Cristian Petrescu.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.