POR: Prioritatea de investitii 4.5 ,,Investitiile in educatie, in formare, inclusiv in formare profesionala pentru dobandirea de competente si invatare pe tot parcursul vietii prin dezvoltarea infrastructurilor de educatie si formare”

fonduri-educatie.jpg

Nivelul de educatie este factor-cheie al dezvoltarii nationale, deoarece determina in mare masura activitatea economica si productivitatea, precum si mobilitatea fortei de munca, creand premisele, pe termen lung pentru existenta unui nivel mai ridicat de trai si de calitate a vietii. Avand in vedere tendintele demografice negative, profilul educational al populatiei este o conditie esentiala pentru o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii.

Status: Lansat
Depunere pana la:
Buget:

Obicetive

Obiectivul Specific al acestei axe este cresterea calitatii infrastructurii educationale relevante pentru piata fortei de munca in cadrul Programului Operational Regional (POR) 2014-2020:
Aceasta prioritate de investitie se adreseaza se adreseaza municipiilor resedinta de judet, cu zonele functionale urbane ale acestora, din sapte regiuni de dezvoltare ale Romaniei, definite in Anexa la Legea nr. 315/2004 privind dezvoltarea regionala in Romania: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru, cu exceptia municipiului Tulcea, care face parte din cadrul ADI „ITI Delta Dunarii” si va beneficia de un apel dedicat acestei structuri. Valoarea finantarii nerambursabile acordate este de minimum 100 000 euro, echivalent in lei la cursul de schimb Inforeuro valabil la data lansarii apelului de proiecte. Aceste plafoane se aplica intregii valori a finantarii nerambursabile.

Solicitanti eligibili

Solicitantul eligibil, in sensul prezentului ghid, reprezinta entitatea care indeplineste cumulativ criteriile enumerate si prezentate in cadrul prezentei sectiuni.
Forma de constituire a solicitantului
A.Unitati administrativ-teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale) definite conform Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare aferente municipiilor resedinta de judet, cu exceptia municipiului Tulcea;
B.Institutii ale administratiei publice locale aferente entitatilor mentionate la punctul a): Ex: acele entitati (Directie/Serviciu) desprinse din aparatul Primariei, aflate sub coordonarea Consiliului Local, cu bugetul aprobat prin HCL, deruleaza proceduri de achizitii publice avand personalitate juridica si care au primit in administrare infrastructura educationala
C.Forme asociative intre unitatile administrativ-teritoriale mentionate la punctul a) si institutii ale administratiei publice locale mentionate la punctul b.

Buget

Valoare minima eligibil : 100.000,00 euro
Valoare maxima eligibila : 6.700.000,00 euro, nu se va depasi echivalentul a 30.000.000,00 lei.

Documentatie

Website-ul proiectului

Ghidul solicitantului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.