Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala – DMI 4.1

Bani pentru crearea si modernizarea structurilor regionale si locale de sprijinire a afacerilor
DMI 4.1 “Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala”
Obiectivele programului

Obiectivul acestui domeniu de interventie il reprezinta crearea si modernizarea structurilor regionale si locale de sprijinire a afacerilor avand ca scop atragerea investitiilor, revigorarea si dezvoltarea economiilor locale si regionale.

 

Solicitanti eligibili

Pot obtine finantare:

 • Unitatile administrativ-teritorial (autoritate a administratiei publice locale, APL) din mediul urban sau rural;
 • Unitati administrativ-teritoriale (APL) in parteneriat;
 • Camere de comert (si industrie);
 • Asociatii care reprezinta mediul de afaceri (AS);
 • Societati comerciale.
Activitati eligibile

Activitatile eligibile in cadrul proiectului sunt:

  • Construirea/ modernizarea/ extinderea de cladiri si anexe aferente, care vor fi utilizate de operatori economici, cu precadere IMM-uri, pentru activitati de productie si/sau prestare servicii;

 

 • Construirea/ modernizarea/ extinderea infrastructurii rutiere/feroviare din interiorul structurii de sprijinire a afacerilor si a drumurilor de acces;
 • Crearea/ modernizarea/ extinderea utilitatilor de baza din interiorul structurii de sprijinire a afacerilor: statii de tratare a apei, unitati de furnizare a energiei si a gazului, sistem de canalizare, conectare la retele broadband, inclusiv cablarea cladirii;
 • Dotarea cu echipamente a structurilor de sprijinire a afacerilor construite/ modernizate/extinse.
Conditii de finantare

Alocarea financiara orientativa pentru perioada 2007-2013, pentru domeniul de interventie 4.1 este de 274,4 milioane euro, din care 233,25 milioane euro din FEDR, restul fiind reprezentat de co-finantarea nationala.

Valoarea totala a proiectului (suma cheltuielilor eligibile si neeligibile) este cuprinsa intre 1.700.000 si 85.000.000 lei.

Termene limita

Cererile de finantare se primesc pana la epuizarea bugetului acestui apel pentru proiecte (cerere deschisa de proiecte, fara termen limita).

Cererile de finantare se depun la sediul agentiei pentru dezvoltare regionala din regiunea unde va avea loc implementarea proiectului.

Termenul de depunere a cererilor de finantare a expirat pentru regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov, Centru, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Sud Muntenia si Sud-Est.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

73 thoughts on “Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala – DMI 4.1”

 1. Adriana A. spune:

  Buna ziua,
  Va rog mult sa imi spuneti daca pe aceasta axa mai sunt fonduri si daca se pot accesa aceste fonduri pentru echipare cabinet medical deschis in mediul urban.

  Multumesc anticipat pentru raspuns!

 2. Ana-Maria spune:

  Buna ziua ,

  am si eu o idee de afacere pt o cafenea/ceainarie fara bauturi alcoolice/tigari cu o anumita tematica ( cafenea crestina). Doresc sa stiu cum as putea primi finantare . In prezent lucrez in alt domeniu (sunt angajata) , am 25 de ani si nu apartin niciunei organizatii . Cafeneaua doresc sa fie de fapt ca un bistro care sa aiba si anumite feluri de mancare si intr-un colt o mica librarie si seri cu tematica si cu muzica crestina .
  O parte di profitul care se va scoate va merge pt donatii la anumite asociatii , orfelinate etc. Deci are si un alt scop . (daca conteaza cu ceva pt d-voastra in a stabili unde se incadreaza ideea mea) .
  Sper sa va fie de folos toate aceste detalii.

  Va multumesc si multa sanatate !

 3. Oana spune:

  Buna ziua,
  Sunt din Brasov si as dori sa va intreb la ce program de finantare as putea aplica, in conditiile in care doresc sa fac un loc de joaca pt copii modern si pt dotarea unui cabinet medical cu aparatura de investigatii moderna in domeniul oftalmologic.

  Va multumesc frumos

 4. anca spune:

  Buna ziua. Doresc sa aplic pentru un proiect cu finantare100% pentru deschiderea unei linii de prelucrare a ciocolatei in Judetul Maramures. As dori sa stiu daca pentru aceasta zona si pentru acest tip de afacere ar exista finantare in 2013.

 5. Petrut spune:

  Buna ziua,

  Sunt din Corabia, jud Olt,(Oltenia SUD) as vrea sa stiu daca in zona asta este deschisa linia de finantare, daca da, as vrea sa construiesc un Service Auto la standarde europene, va rog sa mi dati si mie un sfat si pasii pentru a urma acest proiect..Multumesc..

 6. anna spune:

  am uitat sa spun ca sunt din dolj,aproape de craiova

 7. anna spune:

  vreau sa imi deschid o mica croitorie si vreau sa stiu daca mai este deschis acum in 2013 vreun proiect pt tinerii intreprinzatori din mediul rural.
  SRL-D mai pot sa imi deschd?

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Inainte de toate, trebuie sa stiti doua lucruri:

   Daca atelierul de croitorie e in mediul rural, ati putea aplica la finantare prin PNDR (https://www.finantare.ro/programul-national-de-dezvoltare-rurala-pndr), prin Masura 312 (https://www.finantare.ro/program-6010-masura-312-sprijin-pentru-crearea-si-dezvoltarea-de-micro_intreprinderi.html) – termenul limita a fost insa 28 septembrie. Masura e posibil sa fie relansata in 2013.

   Daca atelierul de croitorie e in mediul urban, ati putea aplica la finantare prin Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri (https://www.finantare.ro/program-programul-pentru-stimularea-infiintarii-si-dezvoltarii-microintreprinderilor-de-catre-intreprinzatorii-tineri.html). Programul va fi relansat in 2013.

   Mult succes!

 8. maria spune:

  Sunt de la Viseu de Sus, MM ,detinem o societate comerciala si am fii interesati sa atragem ceva fonduri pentru turism sau productie. Sunt programe la care sa ne incadram ?

  1. Ion Vlad spune:

   Buna ziua d-na Maria!
   Raspunsuri punctuale:
   – pentru turism (M.5.2) anul acesta mai sunt fonduri doar pentru regiunile defavorizate:Maramuresul nu se incadreaza;
   – pentru productie – dat fiind specificul zonei d-voastra – in cazul unei redistribuiri de fonduri ,s-ar putea sa se aloce bani prin FEADR, Masura 123. In zona Viseu de Sus s-ar preta o unitate de procesare a cartofului sau a mierei de albine sau a fructelor de padure. Nu ar fi lipsita de interes valorificarea -in scop de a obtine direct energie electrica (fara peletizare) – deseurilor forestiere si de la fabricutele (destul de multe ca numar) de prelucrare a lemnului. Dar o astfel de investitie nu o puteti realiza decat ori daca aveti o unitate de productie mare consumatoare de energie electrica (eventual si termica) si, pentru a obtine independenta energetica totala (plus un supliment de 40% pentru livrare in reteaua nationala) , sa accesati Programul de eficienta energetica, ori va asociati cu o astfel de fabricuta si solicitati finantare in numele noii entitati juridice;
   – este asteptata cu mare interes ca anul acesta sa fie lansata o noua editie a Programului de cooperare cu Norvegia;
   – daca nu se vor folosi toti banii alocati ANCS-ului, este posibil sa fie anuntata o ultima sesiune -in acest scop trebuie insa sa concesionati un brevet de inventie – pe care sa-l aplicati in productie, indiferent de domeniul aplicatiei, exceptand cele interzise de lege.
   Pentru detalierea oricarei teme privind fondurile nerambursabile, astept sa-mi scrieti:[email protected] Ion Vlad, tel:0742697560

 9. S sergiu spune:

  Buna ziua!
  Lucrez pentru o asociatie a inteprinderilor mici si mijlocii dintr-un oras turistic si as dorii sa aflu daca am putea obtine cofinantare pentru un proiect prin care sa putem reconstruii un obiectiv turistic reprezentativ care a fost distrus de calamitati naturale in perioada comunista. De asemene tin sa precizez ca avem o colaborare buna cu primaria si alte institutii importante din oras. Am dorii pe cat posibil ca in acest proiect sa fie implicate inteprinderi din zona.
  Multumesc!

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Finantare pentru turism se acorda prin doua programe structurale:

   – PNDR, Masura 312 (https://www.finantare.ro/programul-national-de-dezvoltare-rurala-pndr) – linia este inchisa, e posibil sa fie relansata in 2013;
   – POR, Axa prioritara 5 (https://www.finantare.ro/programul-operational-regional-por) – dupa cum observati, doar doua operatiuni sunt momentan deschise.

   Mai sunt granturi care se acorda pentru turism (https://www.finantare.ro/calendar-granturi).Sunt mai multe programe care finanteaza turismul, insa nu sunt active.

   Va doresc mult succes!

 10. Anamaria spune:

  Buna ziua,
  Linia este deschisa pentru regiunea Nord-Est? Daca da, care este termenul de depunere al cererilor?
  Va multumesc! O zi buna!

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Pentru regiunea Nord-Est inca este deschisa linia de finantare: https://www.finantare.ro/programul-operational-regional-por

   Proiectele se depun pana in momentul in care fondurile alocate se termina. Puteti lua legatura direct cu Organismul Intermediar POR pentru regiunea de Nord-Est: http://inforegionordest.ro/

   Mult succes!

 11. Eftimie Carmen spune:

  Buna ziua,

  Am o locatie la Toplita judetul Harghita si doresc sa aplic prntru un proiect cu finantare100% pentru deschiderea unei linii de prelucrare plante medicinale, respectuv extragerea sibstantelor active din plante medicinale.

  Multumesc,
  Eftimie Carmen

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   In primul rand nu exista cofinantare de 100% decat pentru DMI 4.3 Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor (https://www.finantare.ro/programul-operational-regional-por). Linia este inactiva momentan, nu va fi relansata prea curand.

   Aveti insa doua variante prin care puteti lua fonduri europene:

   PNDR (https://www.finantare.ro/programul-national-de-dezvoltare-rurala-pndr), Masura 312 Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi (https://www.finantare.ro/program-6010-masura-312-sprijin-pentru-crearea-si-dezvoltarea-de-micro_intreprinderi.html) – prin care sa creati o mica afacere in zona dumneavoastra (masura va fi relansata in luna august); rata de cofinantare UE va fi de pana la 70% din totalul cheltuielilor eligibile;
   – prin Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri (https://www.finantare.ro/program-programul-pentru-stimularea-infiintarii-si-dezvoltarii-microintreprinderilor-de-catre-intreprinzatorii-tineri.html), prin care puteti lua maxim 10.000 euro de la stat (deci de la stat veti primi in jur de 50% din valoarea cheltuielilor proiectului, restul urmand sa aduceti dumneavoastra).

   In ambele cazuri, va trebui sa contribuiti deci cu o parte din bani la investitiile proiectului.

   Mult succes va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.