POR si POCA: Lansari de apeluri de proiecte pentru 60% din bugete, in 2016

bani_plic.jpg

proiectePerioada financiara 2014 – 2020 a fost rezervata aprobarii Acordului de parteneriat si a Programelor Operationale si s-au facut doar cateva  lansari de apeluri de proiecte in anul 2015. In 2016 insa, prioritatile Guvernului se schimba si se doreste a fi un an bogat in lansari. Vor fi lansate apeluri de proiecte pentru 60% din bugetele POR si POCA, dar MySMIS va fi functional abia din aprilie.

Prioritati MDRAP

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) isi propune ca in perioada ianuarie – octombrie 2016 sa lanseze cereri de propuneri de proiecte pentru cel putin 60% din bugetul alocat Programului Operational Regional (POR) 2014 – 2020, sa demareze semnarea contractelor de finantare si sa faca plati catre beneficiari.  De asemenea, pana in octombrie 2016, MDRAP doreste sa deschida apeluri de proiecte pentru cel putin 60% din bugetul alocat Programului Operational Capacitate Administrativa (POCA) 2014 – 2020.

Prioritati MFE

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) vrea sa finalizeze sistemul electronic de gestionare a programelor si proiectelor europene – SMIS 2014/MYSMIS2014+, un termen fiind stabilit in luna aprilie 2016. Finalizarea tuturor functionalitatilor sistemului informatic este programata pentru luna octombrie 2016, la aproape un an de la „lansarea in consultare publica” a sistemului.

Prioritati MADR

Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) vrea sa modifice PNDR 2014-2020 in sensul armonizarii cu prevederile legislatiei nationale referitoare la fermele de familie si grupurile de producatori si incurajarea transferului inter-generational in agricultura prin folosirea oportunitatilor din Programul National de Dezvoltare Rurala (instalarea tinerilor fermieri, sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici, schema pentru micii fermieri).

Pana in iunie 2016 este estimata infiintarea unui fond de creditare pentru agricultura.

Restul planurilor sectoriale ale ministerelor pot fi gasite pe site-ul Guvernului, sectiunea „Obiective/strategii, politici/programe”.

Sursa: Guvernul Romaniei
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top