Schema transparenta de ajutor de minimis sub forma de garantii de portofoliu de credite, ca parte integranta a implementarii initiativei JEREMIE in Romania

Sprijin pentru dezvoltarea fondurilor de garantare
“Schema transparenta de ajutor de minimis sub forma de garantii de portofoliu de credite, ca parte integranta a implementarii initiativei JEREMIE in Romania”

Introducere

In Romania, initiativa JEREMIE este organizata prin FEI, care actioneaza ca Fond de Participare JEREMIE, conform prevederilor Acordului de Finantare dintre Guvernul Romaniei si FEI, aprobat prin HG 514/2008 (“Acordul de Finantare”).

Obiectivele programului

Initiativa JEREMIE (“Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises”) este un set de masuri care are ca obiectiv sprijinirea accesului la finantare al intreprinderilor mici si mijlocii.

Prezentul Apel are ca obiectiv incurajarea accesului la creditare al intreprinderilor mici si mijlocii din Romania, prin incheierea de catre FEI (Fondul de Participare JEREMIE) cu una sau mai multe banci din Romania a cate unui contract avand ca obiect o garantie financiara directa plafonata pentru acoperirea primei pierderi a unui portofoliu de credite eligibile nou-acordate, in limita bugetului total de 63 milioane EUR.

Solicitanti eligibili

Pot solicita finantare intreprinderile mici si mijlocii.

Conditii de finantare
Bugetul total alocat de Fondul de Participare JEREMIE este de 63 milioane EUR.
Termene limita

Termenul-limita de depunere este 6 octombrie 2010.

Solicitantii sunt rugati sa adreseze orice intrebari cu privire la Apel catre FEI, numai la adresa de email [email protected], pana la data de 8 septembrie 2010. Raspunsurile la toate intrebarile primite vor fi publicate pe site-ul www.eif.org intr-un Document de Clarificare, in timp util pentru finalizarea Expresiilor de Interes.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

One thought on “Schema transparenta de ajutor de minimis sub forma de garantii de portofoliu de credite, ca parte integranta a implementarii initiativei JEREMIE in Romania”

  1. *Am elaborat proecte în domeniul “Agroturismului/Agrozootehnie(fizicã-cuanticã;medicinã)”,mai multe detalii în baza de date informationalã sub semnãturã electronicã.Precizez faptul cã sunt luat în evidentã de cãtre A.N.A.F./O.N.R.C./O.R.D.A./O.S.I.M.
    *CER restituirea T.V.A.,cât si reglementarea plàtilor odatã cu obtinerea sumei de 900000 lei,[la interval de 5ani;plus 5 ani]din chiri sau alte venituri din gospodãria proprie{se referã la trei transe}.
    *De retinut cã numai o organizare cu o clasificare de exceptie in paralel fatã de capitalul ce-l reprezintã societatea,documente pe bazã de Contracte Comerciale,ce o atestã Codul Civil,legea specialã în Codul Comercial,o activitate actiune procesualã pasivã reglementatã prin normele actualizate de drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.