POSCCE, verificat de Comisie si de DNA. Programul va fi ori suspendat, ori deblocat

Teodorovici_steag.jpg

Teodorovici_steagDirectia Nationala Anticoruptie a fost sesizata de Guvern dupa verificarea firmelor care au fost implicate in intregul “circuit” al fondurilor europene alocate in baza Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE), a precizat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

“Au fost probleme legate de unele companii care au fost implicate, din pacate, pe tot ceea ce inseamna circuit al banului european, si anume de la pregatirea de proiecte, evaluare selectie si verificarea de cheltuieli, ceea ce nu se poate accepta in sistemul de fonduri publice. Desigur, acest lucru s-a eliminat, structurile statului avizate au facut deja verificari in acest sens, iar unele dintre situatii au fost trimise catre solutionare mai departe, la DNA si nu numai. Am curatat, sa spunem, sistemul din acest punct de vedere si speram ca in viitor sa nu se mai intample”, a spus Teodorovici.

Ministrul a explicat totodata ca POSCCE este in situatia de fi suspendat, dar la fel de bine poate fi si deblocat deoarece oficialii CE au dat posibilitate Romaniei sa trimita documente explicative.

Mai multe detalii: Hotnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.