POSDRU: Beneficiarii isi vor putea deconta TVA-ul platit

EURO_bani.jpg

EURO_baniOrdinul de reglementare a interpretarii Deciziei Tribunalului Uniunii Europene T-89/10 privind recuperabilitatea taxei pe valoare adaugata (TVA) eligibila in cadrul Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) a fost publicat in numarul din 27 noiembrie al Monitorului Oficial.

Publicarea acestui Ordin face posibila plata sumelor reprezentand TVA eligibila in cazul cheltuielilor efectuate in cadrul proiectelor POSDRU dupa data 10 august 2012.

“Adoptarea acestei masuri reprezinta o obligatie a noastra de a sprijini in mod real implementarea proiectelor. Clarificarea cadrului legislativ pentru a rambursa TVA eligibila catre beneficiarii POS DRU care nu si-au incasat banii, reprezinta un motiv in plus pentru a recastiga increderea beneficiarilor in structurile care gestioneaza fonduri europene. Ne-am propus ca aceste sume sa fie platite beneficiarilor POS DRU cat mai repede, speram ca pana la finalul acestui an, dupa semnarea actelor aditionale dintre Autoritatea de Management si fiecare beneficiar”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Autoritatea de Management POSDRU, impreuna cu Ministerul Fondurilor Europene, va emite Instructiunea care va reglementa detaliile necesare in vederea rambursarii catre beneficiari a taxei pe valoare adaugata eligibila.

Document anexat:

Ordin privind recuperabilitatea TVA (PDF)

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.