POSDRU: Competente pentru competitivitate in domeniul medical – cardiologie pediatrica

pediatrie.jpg

POSDRU: Cererea de propuneri de proiecte de tip strategic nr. 179 (DMI 3.1 Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii) 

In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte strategice se finanteaza activitati care urmaresc promovarea si sprijinirea formarii profesionale a personalului medical din domeniul cardiologiei pediatrice.

Status: INACTIV
Depunere intre: 27.11. – 10.12.2014
Buget total: 50.000.000 euro

Operatiunea orientativa din cadrul DMI 3.2 relevanta pentru prezenta cerere de propuneri de proiecte este “promovarea si sprijinirea formarii profesionale a personalului din domeniul managementului sanatatii si a personalului medical“.

pediatrieIn cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, grupul tinta eligibil cuprinde personalul medical din domeniul cardiologie pediatrica, din unitati sanitare publice cu paturi precum si medici cu alte specializari din domenii conexe (Anestezie si Terapie Intensiva cardiaca, Chirurgie cardiovasculara, Pediatrie, Neonatologie, Imagistica medicala din sectiile Cardiologie Pediatrica, ATI-Chirurgie Cardiovasculara, Chirurgie Cardiovasculara, Cateterism Interventional, Terapie Intensiva Neonatala etc.) alaturi de care personalul medical din domeniul cardiologiei pediatrice formeaza echipe complexe.

In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, beneficiari eligibili:
1. Universitati publice de medicina;
2. Ministerul Sanatatii si agentiile/structurile subordonate/coordonate.

Depunerea unei cereri de finantare se poate realiza in parteneriat.

Partenerii eligibili nationali sunt unitati sanitare publice cu paturi care au sectie/centre de cardiologie si/sau Universitati de Medicina acreditate.

Partenerii eligibili transnationali sunt organizatii cu activitate relevanta pentru domeniul medical cardiologie pediatrica.

Activitati eligibile:

1. Furnizarea programelor de formare profesionala, inclusiv formare profesionala specifica, pentru personalul medical din domeniul cardiologie pediatrica, in scopul obtinerii competentelor necesare pentru imbunatatirea calitatii muncii, precum:

  • suport pentru implementarea activitatilor inovatoare si transferul de bune practici in domeniul cardiologiei pediatrice;
  • alte activitati de formare profesionala pentru personalul medical, de tipul initiere, specializare/perfectionare sau alte activitati de instruire in domenii relevante pentru domeniul cardiologiei pediatrice in scopul obtinerii competentelor necesare pentru imbunatatirea calitatii muncii.

2. Promovarea si asigurarea formarii profesionale pentru personalul medical din domeniul cardiologiei pediatrice si din alte domenii conexe (Anestezie si Terapie Intensiva cardiaca, Chirurgie cardiovasculara, Pediatrie, Neonatologie, Imagistica medicala din sectiile Cardiologie Pediatrica, ATI-Chirurgie Cardiovasculara, Chirurgie Cardiovasculara, Cateterism Interventional, Terapie Intensiva Neonatala etc.) impreuna cu care personalul medical din domeniul cardiologiei pediatrice formeaza echipe complexe, precum:

  • formare profesionala pentru a asigura implementarea noilor tehnologii in sistemul de sanatate etc. relevante pentru domeniul cardiologiei pediatrice;
  • specializare/perfectionare in domenii de specialitate pentru personalul medical din domeniul cardiologie pediatrica si din alte domenii conexe (Anestezie si Terapie Intensiva cardiaca, Chirurgie cardiovasculara, Pediatrie, Neonatologie, Imagistica medicala din sectiile Cardiologie Pediatrica, ATI-Chirurgie Cardiovasculara, Chirurgie Cardiovasculara, Cateterism Interventional, Terapie Intensiva Neonatala etc.) impreuna cu care personalul medical din domeniul cardiologiei pediatrice formeaza echipe complexe.

3. Elaborarea si furnizarea programelor de formare profesionala pentru initiere si perfectionare/specializare, inclusiv formare profesionala specifica, privind noile tehnologii, precum formare profesionala, inclusiv formare profesionala specifica si stagii de practica in vederea asigurarii competentelor necesare pentru personalul din domeniul cardiologiei pediatrice in functii de cercetare si dezvoltare, inovare tehnica si tehnologica.

4. Campanii specifice privind prevenirea riscurilor de imbolnavire, inclusiv campanie de constientizare cu privire la importanta depistarii precoce a malformatiilor cardiace congenitale etc.

Valoarea totala eligibila a proiectelor va fi cuprinsa intre:

  • minim 500.000 euro
  • maxim 5.000.000 euro

Durata de implementare a unui proiect va fi cuprinsa intre minim 6 luni si maxim 10 luni.

Alocarea financiara orientativa pentru aceasta cerere de propuneri de proiecte este de 50.000.000 euro.

Sistemul informatic ActionWeb va fi deschis din data de 27.11.2014, ora 10.00, pana in data de 10.12.2014, ora 16.00.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul solicitantului

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: AM POSDRU

Sunteti interesat de acest subiect ?
Puteti depune o cerere de consultanta sau sa
cautati direct un consultant in catalog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.