POSDRU: Romania va suporta corectii de 25% din valoarea declaratiilor de cheltuieli transmise CE

POSDRU_sigla.jpg

POSDRU_siglaHotararea de Guvern privind aplicarea de corectii financiare in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, conform solicitarii Comisiei Europene (CE), a fost publicata marti, 10 septembrie a.c., in Monitorul Oficial nr. 575.

Documentul prevede ca statul roman sa suporte corectii financiare de 25% pentru cererile de rambursare aferente proiectelor selectate pe baza procedurilor nerevizuite, anterior anului 2012. Executivul a decis suportarea contravalorii acestor corectii de la bugetul de stat, in vederea asigurarii fluxurilor financiare din partea CE.

In perioada 29 ianuarie-1 februarie 2013, Comisia Europeana – prin Directia Generala Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune (DG EMPL) – a desfasurat un audit de monitorizare pentru evaluarea progresului implementarii recomandarilor referitoare la verificarile de prim nivel ale Autoritatii de Management, din raportul final al misiunii de audit din aprilie-mai 2012 (recomandari ce au condus la pre-suspendarea programului in august anul trecut).

Ca urmare a misiunii de follow-up, platile catre Romania au fost reluate. Ele au fost insa conditionate de introducerea continua si eficienta de catre statul roman a procedurilor imbunatatite privind implementarea proiectelor si aplicarea de corectii financiare forfetare aferente proiectelor selectate pe baza procedurilor nerevizuite.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.