POSDRU, un scandal si o dilema

money_line.jpg

Romania este la un pas de a pierde in acest an 100 de milioane de euro si 1,1 miliarde, in anul urmator, ca urmare a suspendarii de catre Comisia Europeana a platilor pentru Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Si cateva mici clarificari: in februarie, Comisia anuntase Bucurestiul ca intrerupe platile aferente POSDRU din cauza unor nereguli constatate in desfasurarea programelor. Un audit realizat de autoritatile romane a scos in evidenta greselile si a propus masuri pentru remedierea problemelor aparute in unele proiecte, astfel ca, la inceputul lui aprilie, platile au fost reluate.

Numai ca, intre timp, un control – realizat, de aceasta data, de Comisia de la Bruxelles – a scos in evidenta, se pare, probleme sistemice. Spunem “se pare”, intrucat nimeni nu a vazut pana acum raportul celor de la Bruxelles. Iar premierul Ponta, care a facut luni anuntul pe un ton grav, nu fusese informat oficial de catre Comisie. Se pare insa ca suspendarea platilor este iminenta, fapt confirmat si de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Mai multe detalii: Dilema Veche

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.