Primăria Târgu Mureş va achiziționa autobuze electrice și hibrid cu fonduri europene

autobuz-electric-605x.jpg

Primăria Târgu Mureş a accesat fonduri europene de 54 mil. euro pentru achiziţionarea de autobuze electrice şi hibrid. Un prim proiect, derulat prin Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, prevede achiziţionarea a 38 de autobuze hibrid, care vor ajunge la Târgu Mureş după evaluarea tehnică şi financiară a documentelor.

De asemenea, primăria Târgu Mureş are în derulare alte două proiecte privind achiziţionarea de 47 de autobuze electrice în parteneriat cu Ministerului Dezvoltării Regionale. 32 dintre ele au o lungime de 12 metri, iar celelalte 15 au lungimea de 10 metri, potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii din Târgu Mureş.

Pentru acest an primăria Târgu Mureş şi-a propus semaforizare intelligentă şi un centru de commandă al managementului traficului, dar şi modernizarea a 137 de staţii de călători, cu afişaje electronice, sistem de GPS, dotări pentru persoane cu dizabilităţi, sisteme E-Ticketing, la trei capete de linii: Unirii, Tudor şi Combinat. Proiectele au fost depuse pentru finanţare în luna martie a acestui an şi urmează a fi evaluate.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.