Prelungirea Fondului european pentru investitii strategice, intr-o versiune imbunatatita

katainen_web.jpg

VP Jyrki Katainen participates to the EFSI2.0 debate in the EP Plenary (report Bullmann/Fernandes)

Parlamentul European a votat, in data de 12 decembrie, adoptarea regulamentului de prelungire si imbunatatire a Fondului european pentru investitii strategice (FEIS), elementul central al Planului de investitii pentru Europa. Una dintre principalele prevederi din noul regulament este cresterea obiectivului de investitii de la 315 la cel putin 500 de miliarde de euro.

Jyrki Katainen, vicepresedintele Comisiei Europene responsabil pentru locuri de munca, crestere, investitii si competitivitate, a declarat: „Planul de investitii a adus beneficii reale companiilor din Europa. Vrem sa facem si mai mult. Am analizat reactiile primite privind modul in care functioneaza Fondul european pentru investitii strategice si am facut unele imbunatatiri.

Am sporit transparenta deciziilor de investitii ale FEIS si asistenta tehnica furnizata la nivel local. De asemenea, prelungim durata FEIS pâna la sfârsitul anului 2020, iar obiectivul de investitii creste la 500 de miliarde de euro. FEIS a contribuit deja la crearea a 300.000 de locuri de munca si ne dorim sa continuam in acelasi ritm.”

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.