Presedintele Consiliului Judetean Neamt: Finantarile nerambursabile nu au starnit interesul ONG-urilor

ong.jpeg

Finantarile nerambursabile pe care le ofera Consiliul Judetean Neamt pentru proiecte de interes judetean nu au starnit interesul ONG-urilor nemtene. Presedintele CJ Neamt, Emilia Arcan, a declarat ca doar 7 proiecte au fost depuse in total, in conditiile in care suma totala aprobata de consilierii judeteni este de 1,6 milioane lei.

“Avem inregistrate doar sapte dosare, in conditiile in care sumele disponibile ar acoperi mult mai multe solicitari. Ramane de stabilit si eligibilitatea acestor solicitari, avand in vedere ca de luni, 14 martie, comisia de evaluare si selectie a proiectelor va verifica fiecare aplicatie in parte si va stabili daca poate primi finantare conform ghidului aprobat, sau nu”, a declarat Emilia Arcan, presedintele CJ Neamt.

Dintre cele sapte dosare de finantare depuse, trei sunt pe domeniul sportului, doua pentru proiecte sociale si doua pe cultura, religie, invatamant si mediu. Conform votului consilierilor judeteni, in acest an se vor acorda 300.000 de lei pentru finantarea proiectelor din domeniul culturii, 300.000 lei pentru proiecte sociale si un million de lei pentru proiecte din sport.

Proiectele din cultura si social pot primi o finantare nerambursabila de cel mult 20.000 de lei fiecare, chiar daca valoarea totala depaseste aceasta limita. De asemenea, pentru fiecare proiect care va intra la finantare, solicitantul trebuie sa asigure o confinantare de cel putin zece la suta din valoarea lui. Banii pentru sport se impart pe trei categorii. Prima este “Sportul de echipa”, fiind vizate echipe din divizia superioara, care pot primi cel mult 100.000 de lei pe proiect, divizia medie cu finantare de 70.000 de lei pe proiect si divizia inferioara cu 30.000 de lei pe proiect. In cazul “Sportului individual” se vor acorda maximum 15.000 de lei pe proiect.

In a doua categorie sunt proiectele “Sportul pentru toti”, alocarea fiind de 15.000 de lei pentru fiecare, iar pentru “Sportul scolar”, bugetul judetului va finanta cate 10.000 de lei pe proiect. Evaluarea tuturor aplicatiilor se va face in perioada 14 martie – 9 aprilie.

Sursa: Consiliul Judetean Neamt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.